keskiviikko 6. lokakuuta 2010

Viidakon laki Tanskassa

Jungleloven råder i flere ghettoer

Af ORLA BORG|CARSTEN ELLEGAARD

Offentliggjort 03.10.10 kl. 07:00:

"Poliisi varoittaa Tanskan lakien olevan katoamassa useissa ghetoissa, jossa se korvataan omilla laeilla.

Useiden ghettoalueiden poliisi varoittaa, että viidakon laki vahvemman oikeudesta on korvaamassa Tanskan lain useilla alueilla. Yhä useammassa tapauksessa poliisi näkee, että se jolla on isoimmat lihakset tai eniten rahaa, voittaa väkivaltaa, ryöstöjä ja varkauksia koskevissa konflikteissa – ilman Tanskan oikeuslaitosta.

Esimerkiksi Gellerupissa Århusissa ryhmä siirtolaisnuoria uhkasi tänä vuonna elokuussa naista veitsellä saadakseen noin 40 000 kruunua. Nainen ilmoitti ryöstön poliisille, ja täten tekijöitä uhkasi korkeintaan 6 vuoden vankilatuomio tanskalaisessa tuomioistuimessa.

Tekijät kuitenkin painostivat naista perheenjäsenten kautta niin että nainen veti ilmoituksen takaisin rahojaan vastaan.

Rinnakkainen oikeusjärjestelmä

Tämä tanskalaisen oikeuslaitoksen ohittaminen tarkoittaa, että tekijät välttyvät tuomiolta ryöstöstä. Niinikään tekijät saavat 20 000 kruunua korvauksia Tanskan valtiolta perusteettomasta vapaudenriistosta (vangitsemisesta).

Gellerupin paikallispoliisin johtaja komisaroi Jens Espensen, sanoo:

»Todistamme jatkuvasti enenevässä määrin rinnakkaista oikeusjärjestelmää, jossa Tanskan lainsäädännöllä ei ole väliä. Asiat ratkaistaan sen mukaan, mitkä perheet ovat vahvimpia, kenellä on eniten rahaa, sekä uhkailulla ja kiristyksellä. Jos tämä jatkuu eivät alueen nuoret koskaan opi hyväksymään ja kunnioittamaan Tanskan oikeusjärjestelmää,«

Vahvemman oikeuden muodot ghettoalueilla muuttuvat jatkuvasti, toteaa poliisi.

Køgessä poliisilla on useampia esimerkkejä siitä kuinka nuorisorikolliset murtautuvat sisään ja asettuvat taloksi sairaiden, iäkkäiden ja muuten heikompien asukkaiden asuntoihin ja uhkailevat näitä etteivät kutsuisi apua.2

Jyllands Posten

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti