perjantai 4. joulukuuta 2009

Kansainvaellus ja ryöstely

Tässä osiossa käsittelemme massiivisen ja kontrolloimattoman maahanmuuton vaikutusta yleiseen turvallisuuteen omaisuusrikosten kannalta. Niistä ryöstöt ja taskuvarkaudet vaikuttavat eniten siihen, miten turvalliseksi koemme olemme kaduilla ja julkisilla paikoilla.

6.6.2004

Miestä puukotettiin vatsaan Kalliossa

Helsinki. Miestä puukotettiin kadulla vatsaan Helsingin Kalliossa perjantaina illansuussa. Väkivallantekoa edelsi kännykän ryöstöyritys. Uhri hakeutui itse sairaalaan, jossa hänellä todettiin hengenvaarallinen vamma. Sunnuntaina uhri oli edelleen sairaalahoidossa, mutta toipumassa.

Puukotus tapahtui noin kello 18, kun sen uhri oli ollut kävelemässä Sakarinkatua pitkin kohti Pengerkatua puhuen samalla matkapuhelimeensa. Tyhjän tontin kohdalla häntä vastaan oli tullut neljän miehen seurue. Miehet olivat kävelleet uhrin ohitse, mutta yllättäen yksi miehistä oli kääntynyt ympäri ja yrittänyt takaapäin anastaa uhrilta matkapuhelimen.

Kun mies ei ollut saanut puhelinta itselleen, hän oli lyönyt uhria puukolla vatsan alueelle. Puukottaja ja hänen seurassaan olleet miehet olivat paenneet Pengerkadun suuntaan ja uhri oli kääntynyt takaisin Sörnäisten rantatien suuntaan. "Uhrin kertoman mukaan puukottaja ja hänen seurueensa olivat ilmeisesti somalialaisia ja noin 20–30 vuoden ikäisiä. Tarkempia tuntomerkkejä hän ei osannut kertoa", tiedotti poliisin tutkinnanjohtaja rikoskomisario Jari Koski.

... Poliisi kaipaa myös yleisön havaintoja alueella perjantai-iltana liikkuneesta neljän mustaihoisen miehen seurueesta. Poliisin yhteysnumerot ovat ......

STT

Koko juttu: http://www.helsinginsanomat.fi/tuoreet/artikkeli/1076152929106

Tämä uutinen on jo vuoden vanha, mutta kannattaa painaa mieleen ryöstäjien menetelmä:
Kävellä ensin ohitse, jolloin on tilaisuus arvioida tuleva uhri, ja päättää hyökätäänkö vaiko ei. Toinen tyypillinen piirre on lyönti juuri vatsan alueelle. Pehmeät ruumiinosat, joihin saa nopeasti suuria vahinkoja, ja kasvot ovat uus-rikollisten tavanomaisia lyöntikohteita, eli käytössä sitten teräase, tylppä esine tai potku tahi lyönti.

Meille on samantekevää, onko lukija kanssamme samaa mieltä: Kunhan hän muistaa varoituksemme ja välttää vaaran. Älä usko niitä, jotka saattavat Sinut pulaan. Usko varoituksiamme.
Helsingin yössä sattuu ja tapahtuu:

Taskuvarkaat Helsingissä:

Poliisi-TV:n raoprtti paljastaa erään käytetyimmistä taskuvarkaiden menetelmistä:
"Uhri on käynyt rahanvaihtoliikkeessä tai pankissa, ja hetkeä myöhemmin hänen takilleen on töhritty ketsuppia tai muuta ainetta. Ystävällinen, ulkomaalaistaustainen henkilö on tämän jälkeen auttanut vaatteen puhdistuksessa.... ja varkauden uhriksi joutuneet ovat huomanneet vasta jälkeenpäin, että myös takin taskut ovat tulleet putsatuiksi.
Poliisin mukaan taskuvarkaat rantautuvat Helsinkiin muutaman päivän keikoille Tukholmasta käsin. Kyseessä on ammattimainen toiminta. ..."

Poliisi-TV to 27.05.2004 http://64.233.183.104/....poliisitv.fi/raportti...

Raportti nähtiin Poliisi-tv:ssä torstaina 27. toukokuuta 2004Katuryöstöt

Oikeusministeriön sivulla esitetään englantilaisten kirjoittajien katsaus sikäläisiin kokemuksiin:

Nuoret haastatellut olivat oppineet katuryöstön menetelmät seuraamalla muiden toimintaa. Toiset olivat kehittäneet menetelmänsä itse edistyessään alalla.

Rikoksessa oli tavallisesti kolme osaa. Ensimmäinen oli harhautus, joka tavallisesti tapahtui kysymällä neuvoa tai pyytämällä rahaa tai tulta tupakkaan.

Sitten kun uhrin huomio on kiinnitetty, uhataan väkivallalla ja vaaditaan rahaa, luottokortteja ja muita hyödykkeitä.

Kun uhri on luovuttanut rahat ja muut tavarat, ryöstäjän on päästävä pakenemaan nopeasti, ja tavaroista on päästävä eroon.

Kaikki ryöstöt näyttivät koostuvat näistä ydinosista jossakin muodossa. Joissakin olosuhteissa on myös voitu käyttää väkivaltaa.

http://www.om.fi/haaste/27964.htm

Oikeusministeriön käyttämät asiantuntijat eivät korosta tekijöiden etnisyyttä, mutta Suomessa meidän on syytä muistaa, että maasta toiseen siirtyvät rikollisuuteen taipuvaiset henkilöt ovat aina menetelmiltään ja taidoiltaan "kansainvälistä tasoa", ja tämä pätee myös teoissa joskus esiintyvään raakuuteen.

Meidän neuvomme:

1. Katso aina ympärillesi jos liikut paikassa, jossa näkyy "monikulttuurista" väkeä. Heidän keskuuteen ulkomaisenkin rikollisen on helppo kätkeytyä.

2. Jos Sinut ohittaa (katso ylempi esimerkki!) muutaman miehen tai pojan joukko, joka on ehkä silmäillyt Sinua hetken aikaa, vaihda kulkusuuntaa ennenkuin he kääntyvät ja ympäröivät Sinut. Jos he reagoivat suunnanmuutokseesi, juokse!

3. Jos Sinua yritetään piirittää, eli ympärillesi ollaan asettumassa, olet jo kusessa. Et auta asiaasi rauhallisesti keskustelemalla, vaan silloin osoitat vain olevasi helppo saalis. Eräitä mahdollisesti toimivia konsteja selvitä:

-- Käänny äkisti ja kävele saartorenkaan läpi;

-- Ota pilli taskustasi ja puhalla;

-- Katso heidän ohitseen heidän taakseen -kaikki heidän huomionsa on keskittynyt nyt Sinuun- ja ole tervehtivinäsi jotain ikäänkuin tuttua henkilöä. Kun he pieneksi hetkeksi hämmentyvät, juokse!!


Ja tämä on tärkeää:

4. Älä anna painostaa itseäsi syrjemmälle, pois näkyvistä. Mitä tahansa avoimella paikalla voi sattua, näköesteen takana sattuu paljon pahempaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti