perjantai 4. joulukuuta 2009

Sydney: "Rotumellakat olivat odotettavissa", sanoo arabien neuvosto

Joulukuun 12.2005
"Sydneyn rotumellakat eivät yllättäneet, ilmoitti Australian Arabic Council (AAC).

Tämänpäiset kommentit tulivat senjälkeen kun 20 henkilöä oli loukkaantunut ja 16 pidätetty rodullisesti motivoituneessa väkivallassa, mikä levisi Sydneyn eteläisiin kaupunginosiin eilen.

Neuvoston puhemies Roland Jabbour kertoi, että he ovat odottaneet eilisenkaltaisia tapahtumia jo jonkin aikaa. "Vaikka meillä on vahva asenne tasa-arvoisuuden ja monikulttuurisuuden puolesta Australiassa, ihmisiä on johdettu harhaan ajattelemalla että me olemme immuuneja tämäntyyppisille rumille tapahtumille", Mr.Jabbour sanoi.

Hän sanoi, että kaikkien pitää tuomita mellakat. "Nämä tapahtumat edustavat rumaa ja äärimmäistä elementtiä Australialaisessa yhteiskunnassa", hän sanoi.

"Joka tapauksessa, nämä mellakat aiheuttavat Australian arabiyhteisössä havaittavissa olevaa jännityksen ja pelon lisääntymistä. Arabialais-australialaiset ovat selvinneet panettelusta, rasismista, herjauksista ja rasististen iskujen pelosta monia vuosia, mutta nämä mellakat nostavat pelon uudelle tasolle."

Mr.Jabbour sanoi myös, että poliittisten johtajien ja median kommentaattoreiden täytyy myös kantaa vastuunsa "rodullisen jännityksen lietsomisesta".

"On aika australaisten poliittisten johtajien ja media-kommentaattorien vahvistaa sitoutumistaan australialaiseen harmoniaan, ja näyttää johtajuutensa tuomitsemalla täysin selvästi rotumellakat ja näyttää omassa esiintymisessään enemmän kaukokatseisuutta", sanoi Mr.Jabbour."Kommentti:
Muslimien "yhteisön johtajien" esiintyminen toistaa Pariisin kaavaa: Ensin nuoret mellakoivat ja hajottavat paikkoja, sitten "maltilliset" muslimit ja heidän puolustelijansa vaativat yhteiskuntaa tekemään myönnytyksiä. Tämän kaksoistaktiikan onnistumisen edellytys on löysäpäisen länsimaisen vasemmiston olemassaolo.

Aussi-poliisit hakevat ammattitaidolla gansta-jengien sijaiskärsijäksi joutuneen libanonilaisen(?) miehen pois väkijoukon kynsistä. Kun poliitikot ovat päästäneet tilanteen liian pitkälle, sydneyläiset eivät näe muuta mahdollisuutta katujen turvallisuuden ja naisrauhan palauttamiseen, kuin jokaisen "sen näköisen" poistamisen maisemaa rumentamasta. Siinähän he ovat aivan oikeassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti