perjantai 4. joulukuuta 2009

Syndey: "Jengit lupaavat välttää rodullista väkivaltaa"Kaksi kilpailevaa jengiä on lupautunut pysyttelemään erossa rodullisesta väkivallasta, joka on levinnyt Sydneyssä. Maroubran Bra Boys -surffajajengi ja Comancheros biker-porukka ovat tavanneet ja keskustelleet tilanteesta ennenkuin ilmoittuvat tuomitsevansa viime päivien väkivaltaisuudet.

Bra Boysin jäsen Sonny Abberton sanoi tiistainsa, että hänen jenginsä ja Comancheros, jolla on paljon libanonilaisia jäseninä, työskentelevät nyt yhdessä puhkaistakseen rotuvihan kuplan. Hänen veljensä, Jai Abberton jatkoi: "Me (Bra Boys) emme ole koskaan sotkeutuneet mihinkään rodulliseen kahnaukseen."

Kymmenittäin ihmisiä on loukkaantunut ja monia muita on pidätetty kaksi päivää kestäneiden rodullisten levottomuuksien aikana Sydneyn eteläisillä ja itäisillä rannoilla. "Me emme tietenkään tue näitä tyhmiä ihmisiä Cronullassa, jotka ovat aloittaneet rodullisen väkivallan ja haukanneet enemmän kuin jaksavat pureskella." "Tämä on ryhmiemme välisen dialogin alku, ja yritys rauhoittaa jännitys ja rodullinen väkivalta, jota ei voida koskaan hyväksyä Australiassa", Sonny Abberton sanoi.

Aikaisemmin libanonilaisten muslimien johtaja Keysar Trad kertoi, että Bra Boys on yksi eniten monikulttuurisista ryhmistä Australian surfaajien joukossa, ja on todistanut että erilaisia taustoja omaavat ihmiset voivat yhdessä pitää hauskaa rannoilla.

"He (Bra Boys) ilmaisevat paheksuntansa sille mitä tapahtui Cronullassa ja he ilmaisevat tukensa ja arvonantonsa Lähi-Idän yhteisölle", Mr.Trad sanoi. ("They (the Bra Boys) expressed their outrage at what happened at Cronulla and they expressed their support and appreciation for the Middle Eastern community," Mr Trad said.)


"Heillä on paljon ystäviä joiden tausta on Lähi-Idässä ja eri uskonnoissa, joten he haluavat rauhaa. " "Haluan vielä sanoa,että arvostan anomuksia (petitions) joita he ovat tehneet, ja toivon että yhteiskunta ottaa huomioon tämän viestin." Jatkaa Mr.Trad.

Ammattimainen surfaaja Koby Abberton leimaa mellakat pelkurimaisiksi: "Mitä on tapahtunut, on pelkurimaisin asia mitä olen koskaan nähnyt Australian historiassa", hän kertoi "Nine networkille". "Oli järkyttävää olla australialainen tuona päivänä."

Kommentteja:
Menee täydestä kuin väärä raha. Ylempää tältä sivulta olemme jo lukeneet entisen rikospoliisin kuvauksen seikoista, jotka ovat olleet mellakointiin johtaneen jännityksen syitä, ja nyt puhutaan asiasta kuin syynä purkaukseen olisivat olleet vain legendaariset "ennakkoluulot". Huomaamme myös, että Mr.Trad näkee yksinomaan ausseilla olevan syytä asenteiden tarkistukseen.

Bra Boys on yhtä kuin Abbertonin veljekset ja heidän auktoriteettinsa tunnustava joukko. He ovat aivan oikeasti koko olemassaolonsa ajan mitanneet kanssaihmisensä vain näiden henkilökohtaisten ominaisuuksiensa ja tekojensa mukaan, mikä on oikein ja kannatettavaa, eivätkä ole sulkeneet piiriään ei-anglosakseilta, jos nämä ovat olleet hyviä tyyppejä. Tämän osoittaa mm. polynesialaisen Reni Maituan mukanaolo porukassa.

Maroubra onkin ollut rodullisesti harmonisin ranta Sydneyssä. Sieltä ei ole kuulunut uutisia häiriköinneistä, kuten muualta. Vanhin Abbertoneista kertoikin edellä siihen syyn: Jengi on vetänyt mm. naisia häiritseviä "monikulttuureja" turpiin. Emme usko, että yht´äkkinen puheiden muutos on seurausta porukan heterogeenisuuden yllättävästä mieleenmuistumisesta, vaan jostakin muusta syystä?

Abbertoneilla kuten monilla muillakin Bra Boysien keskeisillä hahmoilla on ollut kahnauksia lain kanssa. Sellaisesta seuraa joutuminen riippuvaiseksi jonkun osoittamasta hyvästä tahdosta tai sellaisen puuttumisesta. Taivaan merkit on siis käyty näyttämässä, ja selkäranka valahtanut lahkeeseen?

Kiinnittäkää huomiota Mr.Tradin ja "islamilaisen yhteisön" kaksois-taktiikkaan: Yhteiskunnallista asemaa tavoittelevat muslimi-businesmiehet ja muut mullahit tekeytyvät "sopeutuneiksi", mutta tukevat tarpeen tullen muslimi-katujengejä mm. möykkäämällä rasismista jos poliisin toimenpiteet tehoaisivat niihin vahingossa.

Näin oli luotu tilanne, jossa -kuten edellä olevissa artikkeleissa todistettiin- poliisi on voimaton yhä röyhkeämpien katujengien edessä, eikä tavallisten aussieiden turvallisuudesta kanna kukaan huolta. Tämä on syy siihen kiukkuun, joka Cronullassa purkautui, ei "rasismi".

Nyt "yhteisön edustajat" viimeistelevät strategiaansa leimaamalla valkoihoiset yksin syyllisiksi rauhattomuuksiin, kuten Mr.Trad siteeratuissa lausunnoissaan oli tekemässä. Jabbourin lausunnoista edellisessä artikkelissa tämä paistaa läpi aivan avoimesti, ja samalla lujitetaan kuristusotetta australialaisesta yhteiskunnasta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti