torstai 6. tammikuuta 2011

Merirosvoja jahtaamaan?Suomen vallanpitäjät lähettävät Arabianmerelle osittain aseistariisutun ja todennäköisesti lukemattomilla ohjeilla ja rajoituksilla rampautetun merivoimien koulutusaluksen. Toimenpiteessä seurataan täkäläistä päätöksenteko perinnettä:

- Mieluimmin liian vähän ja liian myöhään;
- Mieluimmin niin että toimenpide toteutetaan, mutta ilman tulosta.
- Lillukanvarret etusijalla.

On syytä epäillä, että "päättäjiemme" hoplofobia so. sairaalloinen aseiden pelko vaikuttaa miinalaivalle annettuun ohjeistukseen? Mikäli aseiden käyttöä ja tulenavausta koskevat määräykset joskus julkistetaan, ne sopinevat huumorikirjallisuuden klassikoiksi, elleivät olisi tosielämän tahatonta komiikkaa.

Naapurimme Venäjä näyttää mallia: Venäläisillä on mukana laivoillaan, mm. Marsalkka Saposhnikovilla, alusten normaali miehistö, jonka koulutus kovapanosammuntoineen jatkuu retken ajan tehtävästä huolimatta. Näin varusmiehet oppivat, että sotalaivoilla ollaan tosissaan, ja toiminnalla on tarkoitus.

Suomen armeijassa unohtaa helposti, että varusmiespalvelulla ja turvallisuuspolitiikalla on jokin yhteys toisiinsa. Että nuorten miesten joutuminen inttiin tuhlaamaan kuukausiaan poissa opinnoista, töistä ja bailauksesta, on vaihtoehto sille että ne uutiset joita luemme muun maailman levottomuuksista, eivät tule Suomesta.

Venäläisten toimintaa:Tässä tutkitaan venäläisomisteiseen tankkeriin hyökänneiden rosvojen laivaa. Lopuksi venäläiset merisotilaat poistuvat, ja seuraavat etäältä laivan upottamista.

Musulmaanimaiden hyökkäykset kansainvälistä merenkulkua vastaan eivät ole uusi ilmiö. Pohjois-Afrikan "barbareski-valtiot" saivat kutsumanimensä, joka yhä roikkuu historiankirjoissa, juuri merirosvouksestaan. Merirosvous Välimerellä lopetettiin vasta Ranskan, Italian ja Espanjan alistettua nämä rannikot siirtomaikseen.

Wiki-artikkeli

Taipumusta merirosvoukseen tukee uskonto, joka dehumanisoi toiseen uskontokuntaan tai kansallisuuteen kuuluvat. Arabien ja muslimien merirosvous-elinkeino liittyy kiinteästi myös orjakaupan historiaan: Engl.wiki Somali-merirosvojen ymmärtäjät puolustavat siis eräs ihmiskunnan historian iljettävintä mätäpaisetta.

Pohjois-afrikkalaisten merirosvojen arvioidaan muun tuhoamisen ohella ryöstäneen Euroopan rannikoilta Islantia myöten noin 1,2 miljoonaa ihmistä ennenkuin heidän toimistaan tehtiin loppu sivistyneiden länsimaiden toimesta. Musulmaani-merirosvojen toiminta on siis rinnastettavissa eurooppalaisten kollektiiviseksi synniksi nostettuun orjakauppaan Afrikasta.Eurooppalaisten valtioiden eräs motiivi Afrikan mantereen haltuunottoon oli juuri islamilaisten orjakauppiaiden hävittäminen itäisestä Afrikasta. Siksi eurooppalaiset filantroopit tervehtivätkin ilolla siirtomaavallan levittämistä mustan mantereen rannikoille.

Kuvassa amerikkalainen merijalkaväki ensimmäisessä tositehtävässään Tripolissa:Musulmaani-rosvot olivat kaapanneet jenkkilaivan, ja vieneet sen Tripolin satamaan. Jenkkien sotalaivat ja merijalkaväki tulivat perässä vierailulle, opettamaan vähän tapoja.

Jotain tälläistä pitäisi tapahtua nykyiselläkin "merirosvorannikolla"? Kauppalaivojen häirintä loppuisi hyvin nopeasti. Jos kukaan ei halua astua barbaarirannikon kamaralle, voidaan rikoksilla saavutettu hyöty l. rosvopäälliköiden loistohuvilat eliminoida pitkävaikutteisilla työkaluilla vanhan ajan tykkivene-diplomatian tapaan?Toisaalta kiinnostaa myös se, missä maassa ilmaisen tietotekniikka- ammattillisen koulutuksen eurooppalaisten maksamana saaneet musulmaanipojat selaavat netistä positiolistoja ja päivittyvää transponderi-paikannussivua, ja googlaavat laivayhtiöiden omistuksia etteivät rosvot eksyisi venäläisten purkkiin? Sellainen erehdys kun saattaa jäädä viimeiseksi virheeksi.