maanantai 11. huhtikuuta 2011

Median kampanjointi paljastaa yksipuolisuutensa.

Vaikka "Oulun kapinalta" on jo laskettu liiat ilmat pois, median tarkoitushakuinen osoittelu paljastaa ideologisesti vinksahtaneen toimittajakunnan kauhun persujen kannatuksennousua kohtaan. Iltalehti:


http://www.iltalehti.fi/vaalit/2011041113525577_vl.shtml

IS ja IL sivuuttavat täysin Mari Kiviniemen omaan tilaisuuteen kohdistuneen suunnitellun häirintäiskun, keskittyen Oulun hypetykseen. Keskustan Hämeenlinnan vaalitilaisuuden häirintä lauantaina 9.4. näkyy pudonneen kokonaan uutisista?

Vaalimainosten tärvely näyttää yleistyneen: http://www.iltalehti.fi/vaalit/2011041113526195_vl.shtml

Kun ns. eläinaktivistien "Minkki-Mariksi" nimittämän Kiviniemen mainokset on ilkivallantekijöiden maalitauluna, olisi luontevaa kiinnittää huomiota em. Hämeenlinnan häirintäiskun tekijöihin: Ns. eläinaktivisteihin. Niin tehtäisiinkin, jos toimittajien tavoitteenasettelu olisi journalistista?

Suomessa mediaa dominoi piilovasemmistolainen politikointi, jolle "äärioikeiston" demonisointi on tasapainoista uutisointia tärkeämpi prioriteetti. Establishmentin huoli väärästä vaalituloksesta lienee ylireagointien tärkein syy?

Toisin kuin Oulun välikohtaus, Mari Kiviniemeen kohdistuva häirintä on suunnitelmallista, ja jatkunee vaalipäivään asti?

Oulun "kapina": Vaaliprovokaatio vai mediakupla?

Lauantaina 9.4. tapahtui Oulussa, ja media repi pelihousunsa:


No siellä hän itse päivystävä dosentti Puuronen! Tunnettu hysteerisistä lausunnoistaan ja puolitotuuksilla perustelluista villeistä yleistyksistään. Voi voi tätä suomalaisen median alennustilaa.

Juuri kun paikallaolleet ja itse asianomistajat, Oulun kokoomuslaiset, olivat viheltäneet pelin poikki toteamalla ettei mitään mellakkaa ollut, media-punakaarti aloittaa raivoisan rynnäkön. Mitä huttua on tekeillä?


Siteeraamme oululaista Henri Heikkistä:

Millainen se "Oulun raju mellakka" olikaan...
9.4.2011 18:22

Mediassa on ahkerasti uutisoitu tämänpäiväisestä ”hässäkästä” Oulun vaalikylässä. Asiaa on kommentoitu pääministeriä myöten. Kuten mediassa yleensä käy, saavat tällaiset tapahtumat helposti uskomattomat mittasuhteet. Tapahtuman keskiössä olleena ajattelin katkaista mahdollisilta huhuilta siivet heti alkuunsa.

Mitä siis kävi? Muutama patrioottisen ”Kansallinen Vastarinta” –liikkeen aktiivi haastatteli ehdokkaita ilmeisesti omaan kansallismieliseen julkaisuunsa. Ainakin perussuomalaisten Olli Immosta ja minua siihen haastateltiin. Omituisia rotukysymyksiä lukuunottamatta haastattelu oli varsin asiallinen, eikä minulla ole siihen mitään sanottavaa. Jokaisella on oikeus mielipiteisiinsä, olivat ne kansallismielisiä tai muita.

Haastattelijoiden mukana oli muutama mielestäni ”muutakin kuin pulkkaa” vetänyt kaveri. Varma en tietenkään voi olla, mutta heidän käytöksensä vaikutti siltä. Kokoomuksen työntekijä Jaakko Salovaara otti kamerallaan kuvia ehdokkaista ja vaalikylästä noin yleensä. Kuvattuaan Jaakko meni vaalikopin sisälle puhumaan puhelimeen, kun yksi aktivisteista kävi hänen kimppuunsa vaatien kameraa itselleen.

Tilanteeseen varsin rauhallisesti suhtautunutta Jaakkoa pidettiin vaalikopissa kuristusotteessa ja kaksi muuta olivat kopin ovella ”vahdissa”. Menin paikalle katsomaan mitä tapahtuu ja totesin tilanteen. Kävin käsiksi toiseen ovella seisseistä, vaadin selitystä tapahtumille ja käskin heidän suksia v*ttuun. Varsinaiseksi tappeluksi tilanne ei kuitenkaan mennyt.

Tilanteessa oli myös joitain vaalityöntekijöitä ja ainakin yksi toinen kokoomusaktiivi, Antti Rautio, joka soitti poliisit paikalle. Muut lähinnä ihmettelivät vieressä.

Ennen kuin mitään vakavampaa ehti tapahtua tulivat poliisit paikalle – aivan muutamassa minuutissa, kiitokset heille. Riehujat eivät käskystä talttuneet, vaan laittoivat poliisille vastaan. Kaksi heistä talttui helpohkosti, mutta kolmas – Jaakkoa kuristanut oli erittäin agressiivinen poliisia kohtaan. Poliisit suihkuttivat hänen päälleen paprikasumutetta, mutta mies ei ollut moksiskaan, vaan rauhoittui vasta saatuaan etälamautinta kylkeen.

Tilanne ratkesi sillä, Jaakko jatkoi puuhailuaan kopilla, ja minä lähdin ystävieni kanssa syömään ehkä maailman parhaaseen purilaisravintolaan – Kauppuri 5:een.

Tilanteessa ei mielestäni ollut mitään poliittista tai vaaleihin liittyvää, eikä yhtäkään ehdokasta uhattu. Aivan sama kahina olisi voinut sattua vaikkapa rakentajamessuilla, tai minkä tahansa puolueen kopilla. Iltalehden otsikko rajusta mellakasta lähinnä naurattaa. Ei tällaisista kannata turhaan järkyttyä tai provosoitua. Näitä sattuu, eivätkä väkivaltaiset idiootit maailmasta lopu. Pieni rähinä päivässä pitää adrenaliinit mukavan koholla :)

http://henriheikkinen.puheenvuoro....-millainen-se-oulun-raju-mellakka-olikaan

Kiitokset H.Heikkilälle tarkasta ja puolueettomasta raportista!

Toinen kokoomuslainen, Veli Karimies Hämeestä, ottaa myös kantaa sekä tapaukseen että mediakäsittelyyn:

"Kokoomuksen vaaliteltalla Oulun kävelykatu Rotuaarilla on nähkääs ollut jonkinlaista pientä kädenvääntöä. Iltalehti uutisoi välittömästi tapahtuman jälkeen sen olleen "raju mellakka" ja Iltasanomat kertoo välikohtauksen olleen "raju kähinä". Myös MTV3 ja Kaleva on uutisoinut tästä "hyökkäyksestä(1)(2)".

Ilmeisesti lähteenään Iltalehti, Iltasanomat ja MTV3 on käyttänyt Kalevan uutista, mutta vain MTV3 on jaksanut mainita tämän "hyökkäyksen" takana olleen tahon. "Hyökkääjät" olivat Suomen Vastarinta-liikkeen aktiiveja. Iltalehti ja Iltasanomat ovat ilmeisen tarkoituksellisesti jättäneet tämän seikan mainitsematta, jolloin useilla(kuten IL:n) keskustelupalstoilla tapaus onkin liitetty suoraan perussuomalaisiin, mikä on todennäköisesti ollut IL:n ja IS:n tavoite.

Joka tapauksessa kaikki nämä lehdet ovat liioitelleet tapahtunutta huomattavasti. Kokoomuksen vaaliteltan lähistöllä ollut Muutoksen Oulun vaalipiirin ehdokas Lauri Pekkarinen kommentoi tapausta seuraavasti:""Raju mellakka" on hieno kuvaus tapahtumasta. Olin tuossa aika vieressä enkä huomannut mitään ihmeellistä tapahtuvan ennenkuin poliisit kurvasivat siihen ja paketoivat yhden tyypin ja veivät sen autoon."


Eikä muuten ole itse "hyökkäyksen" kohteeksi joutuneen Oulun kokoomuksen piiritoimiston kunnallissihteerin Jaakko Salovaarankaan kommentit tapahtuneesta kovin mairittelevia median uutisointiin verrattuna."Olin ottanut kuvia Facebookiin ehdokkaistamme Rotuaarilla. Miehet luulivat, että he olivat tallentuneet kuviin. He halusivat nähdä muistikortilla olevat kuvat. Olin juuri silloin puhelimessa ja pyysin heitä odottamaan. Sitten yksi miehistä tarttui minua takinrintamuksesta, mutta ei lyönyt.

Takistani irtosi nappi ja kahvikuppi putosi lattialle. Siinä olivat ainoat vahingot."


No mikä tässä nyt sitten kismittää?

Iltalehdelle, Iltasanomille sekä MTV3:lle tämä on etusivun juttu ja tuo Hollannin ammuskelu tulee vasta kakkosena! Kaikki näköjään kelpaa meidän paskalehdistöllemme, jotta saisivat edes etäisesti yhdistettyä perussuomalaiset johonkin torilla tapahtuneeseen napin irtoamiseen tai kahvikupin kaatumiseen.

Inhimillinen kärsimys ja kuolonuhrit tulevat vasta kakkosena."

http://veli.puheenvuoro.uusisuomi....oulun-raju-vaalimellakka-nyt-vittu-oikeesti

Kiitokset myös V.Karimiehelle!

Vielä realismia MTV:ltä:

Oulun vaalihyökkäys: Uhri kertoo kärhämän syyn
09.04.2011 17:00

Kokoomuksen vaalikopilla Oulun Rotuaarilla kolmen miehen hyökkäyksen pääkohteeksi joutui Oulun kokoomuksen piiritoimiston kunnallissihteeri Jaakko Salovaara.

Salovaaran mukaan miesten hyökkäys kokoomuksen kansanedustajaehdokkaiden kimppuun johtui väärinkäsityksestä.

- Olin ottanut kuvia Facebookiin ehdokkaistamme Rotuaarilla. Miehet luulivat, että he olivat tallentuneet kuviin. He halusivat nähdä muistikortilla olevat kuvat. Olin juuri silloin puhelimessa ja pyysin heitä odottamaan. Sitten yksi miehistä tarttui minua takinrintamuksesta, mutta ei lyönyt.

Salovaaran mukaan hyökkäys ei ollut raju.

- Takistani irtosi nappi ja kahvikuppi putosi lattialle. Siinä olivat ainoat vahingot.

Tilanne ratkesi poliisin kutsumiseen paikalle. Salovaara tarkisti kameran kuvat, eivätkä miehet olleet tallentuneet niihin.

Salovaaran kertoo, että miehet olivat olleet Rotuaarilla haastattelemassa eri puolueiden ehdokkaita ennen kärhämää. Sanomalehti Kalevan mukaan hyökkääjät jakoivat Kansallisen vastarintaliikkeen lehtisiä.

http://www.mtv3...oulun-vaalihyokkays-uhri-kertoo-karhaman-syyn

Keskustelupalsta-kuohuntaan "mellakan" paljastuminen kahvikupin särkymiseksi ei vaikuta, vaan vasemmisto riehuu kuin olisivat saaneet tärpättiä munilleen?


Portugalin takuut, velkataakka, euro-kriisi, jne. lakkaavat nyt olemasta keskeisiä poliittisia kysymyksiä? "Nouseeko äärioikeisto?? Tuleeko uusi Hitler??" Irrationaalinen hysteria on valloillaan. Kaikki tämä yhden särkyneen kahvikupin vuoksi? Tuskin sentään.

Vasemmistolaiset ja piilovasemmistolaiset toimittajat luulevat riehuvansa "äärioikeistoa vastaan", mutta todellisuudessa heidän kohkaamisestaan hyötyy euro-eliitti ja establishment: Persujen nouseva kannatus uhkaa eurooppalaisten rahojen vuodattamista Portugalin ym. kriisiinajettujen maiden "tukemisen" kautta pankeille.

Vasemmistotoimittaja: Kenen joukoissa seisot? ("Suurpääoman"?)

Mitä tulee "Vastarintaliikkeeseen", heillä toki oli oikeus jakaa lappujaan samalla torilla, kuin muutkin oululaiset, minkä myös "hyökkäyksestä" kärsineet kokoomuslaiset myöntävät. Toki joudumme toteamaan, että oli harkitsematonta tarttua kiinni sellaisen henkilön takkiin, jolla oli kahvikuppi kädessä.

Vastarintaliike-ryhmän ja pelättyjen persujen samaistaminen, mihin tahallisesti epätäsmällinen uutisointi pyrkii, ei ole oikeutettua.

Jos joku kannattaa persuja tai Muutos-11:ta, tai mitä muuta tahansa, hän ei toimi "Vastarintaliikkeen" kautta. Jokin syy oman ryhmän perustamiseen täytyy olla? Olisiko se siinä, että muut ryhmät ovat itselle tärkeistä asioista eri mieltä?

Melkein aiheetta riehujiksi leimattujen oululaisnuorten käyttäminen persujen tai maahanmuuttopolitiikan kyseenalaistaneiden leimaamiseen näyttää tarkoitukselliselta harhautukselta? Tässä lieneekin koko jutun "villakoiran ydin".

Toivottavasti po. oululaisnuoret oppivat varovaisemmiksi, ja median lukijat kriittisemmiksi toimittajakunnan poliittisia vedätyksiä kohtaan?