lauantai 16. tammikuuta 2010

Demokraattisten arvojen puolustaja leimataan äärioikeistolaiseksiBonniers-median Iltalehti tuottaa taas 70-luvun nähneille dejavuun: Länsimaisen moniarvoisuuden, suvaitsevaisuuden, kansalaisvapauksien ja demokraattisen hallintotavan puolustaja leimataan "äärioikeistolaiseksi" t. natsiksi. Oikein hjuva, Iltalehti! Meik mai dei.

70-luvulla se oli Neuvostoliitto: Marxilaisen roistovaltion ihailu, joka oli normi ns. älymystössä, nautti niin vahvaa mediasuojelua, että *neuvostokriittiset* leimattiin pahoin sanoin. Siitä huolimatta eräät rohkeat ja periaatteelliset kansanedustajatkin sanoivat Neukkulaa siksi mikä se oli, puolustaen demokratian ideaa, sananvapautta, etc.. Heidät leimattiinkin äärioikeistolaisiksi.

Myöhäiset kiitokset Tuure Junnilalle ja muille totalitaarisuuden ja "K-linjan" vastustajille!

Konventionaalisen ajattelutavan mukaan *äärioikeisto* kannattaa vaaleihin perustuvan hallinnon korvaamista diktatuurilla. Tähän yleistykseen perustuu po. termin negatiivinen arvovaraus. Suomalaisessa mediassa "äärioikeistoa" käytetään kaiken logiikan vastaisesti länsimaisen demokratian puolustajien leimaamiseen.

70-luvulla leiman saivat neuvosto-totalitarismia kritisoineet, tänään -neukkulan "ymmärrettyä lähteä" (Kiitos Kaarina!) - toimittajakunnan idoliksi näyttää nousseen *islamofasismi*?

Kuten neuvostofasismia puolustaessaan, "edistyksellinen" toimittajakunta leimaa tänäänkin islamofasismin arvostelijat itsensä fasisteiksi. Silmänkääntötemppu on hyvin läpinäkyvä, mutta uppoaa kritiikittömään lukijaan kuin häkä päähän.

Todellisuuden täydellinen torjunta hötöistä ideamaailmaa häiritsemästä ja mustan maalaaminen valkoiseksi onkin nykyisen toimittajakuntamme yleinen ominaisuus. Jos maahanmuuttaja ampuu teloitustyyliin ostarilla joukon ihmisiä, se Kirsi Virtasen mielestä todistaa vuorenvarmasti suomalaisten väkivaltaisuudesta. (Kuunnelkaa itse, YLE pukkaa uusintaa keskimäärin parikymmentä kertaa per jeremiaadi.)Emme siis ylläty, kun Geert Wilderskin joutuu mediaterrorin kohteeksi y.o. Iltalehden "uutisessa". Wilders siis piti mullahien verenhimoisia paasauksia yhtä tuomittavina, kuin Adolf Hitlerin "Mein Kampf:a"! Paha fasisti, paha fasisti...

Suomalainen vasemmistoväritteinen mediatodellisuus on siis eräänlaista käänteistodellisuutta? Vilkaistaan nyt vielä, mitä toimittajakunnan nykyiset idolit itse selittävät:

-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti