tiistai 12. tammikuuta 2010

Rasistisista nettikirjoituksista epäilty kiinni Kemissä

Poliisi on sitten ehtinyt kuuluisan somalin-tönäsijän jahtaamiseltaan tärkeimpiinkin hommiin? On saatu kiinni henkilö, joka on kaiken väkivallan ja surkeuden takana: Maalaiskaupungin nettikirjoittelija. Tämän jälkeen Suomen poliisi keskittyneekin ilmastonmuutoksen syyllisen etsintään?

Iltalehti:

Rasistisista nettikirjoituksista epäilty kiinni Kemissä
30.1.2009 15:59 (Päivitetty 30.1.2009 18:10)

Peräpohjolan poliisi on ottanut kiinni vuonna 1980 syntyneen miehen, jota epäillään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Poliisin mukaan miehen uskotaan kirjoittaneen internetin keskustelupalstalle useita rasistisia viestejä, joissa lietsottiin väkivaltaa maahanmuuttajia vastaan. Palstan pitäjä on jo poistanut viestit netistä.

Länsi-Lapissa toimiva Peräpohjolan poliisi on viime aikoina selvittänyt useita rikoksia, joiden taustalla epäillään olevan rasistisia motiiveja. Välikohtaukset ovat tapahtuneet pääosin Kemissä.

Noin 20 hengen miesjoukko pahoinpiteli äskettäin turvapaikanhakijan kaupungin keskustassa. Paikallisen vastaanottokeskuksen ikkuna lisäksi rikottiin. Kemissä käytiin myös viiden suomalaisen ja parinkymmenen ulkomaalaisen välinen joukkotappelu.

STT

http://www.iltalehti.fi/uutiset/200901309007738_uu.shtml


Mm. Muhammed Attan nettirakastajattaren työpaikkana tunnettu STT on ilmeisesti koko uutisen takana, mutta mitä puolivirallinen uutistoimistomme oikeastaan kertoo? Uutinen ei suoranaisesti väitä, että nettikirjoittaja on kehottanut lukijoita väkivallantekoon.

Sanontaa "lietsottiin väkivaltaa maahanmuuttajia vastaan" on tavattu käyttää viimeaikoina -ja erityisesti rasistiksi-leimaamisen yhteydessä- hyvin kevytmielisesti. Jos luettu teksti saattaa aiheuttaa lukijassa suuren tunnekuohun, sen voi lievällä pahantahtoisuudella tulkita näin?

Suosittelemme kuitenkin medialle ja STT:lle peiliin katsomista:

Kun leimaatte toistaiseksi tuntemattoman nettikirjoittajan "rasistiksi" usutatte vaarallisia väkivaltahörhöjä hänen kimppuunsa. Kirjoittelijan nimihän tulee joka tapauksessa myöhemmin esille. STT ja iltalehti vaarantavat arjen turvallisuuden! Media lietsoo väkivaltaa kemiläistä nuortamiestä(?) kohtaan!

Tässä esimerkkejä Iltalehden harjoittamasta vastuuttomasta yksipuolisuudesta:

Poliisi aikoo suitsia nettirasismia uudella vihjepalvelulla 10.10.2009

Raju hyökkäys vastaanottokeskukseen - yksi pahoinpideltiin 30.06.2009 16:46

Vanhanen: Rasismilla ei sijaa Suomessa 24.02.2009 21:06

Poliisi tutkii rasistisiksi epäiltyjä rikoksia Kemissä 18.01.2009 15:38

Nettikontrollia halutaan vahvistaa rasismin pelossa 03.07.2008 04:30


Leppävaaran ostoskeskus-ammuskelun yhteydessä media ymmärsi korostaa, että väkivallantekijän motiivit eivät olleet rodulliset l. etniset, vaikka hänen kotimaassaan etniset puhdistukset ja toisryhmäläisten ampumiset ovat olleet suorastaan maan tapana. Emme mekään väitä Sellon joukkomurhaajaa rasistiksi, eikä hänen "tekojensa taustalla" dominoi rasistinen motiivi, mutta senkaltaisten seikkojen vaikutusta tekokynnyksen alentumiseen ei voida poissulkea.

Sellon tragediasta kirjoittaneet toimittajatkin lienevät ymmärtäneet tämän, mutta ovat kantaneet myös huolta siitä, ettei kuuden ihmisen hengen vaatinut murhenäytelmä lietsoisi uusia murhenäytelmiä. Aivan oikein toimittu.

Kemissä ja muillakin paikkakunnilla, jopa pakolaiskeskusten sisällä turvapaikanhakijoiden kesken, on tapahtunut nahistelua ja nyrkkitappeluita. Näiden surkeiden välikohtauksien uutisoinnista näyttää kuitenkin järki ja maltti kadonneen? Suomalaisten "rasismia" huudetaan suu vaahdossa ja silmät tapittaen ajattelematta lainkaan *suomalais-vastaisen kiihotuksen* seurauksia.

Vaikka elämme kakoisnormien maassa, voisimme silti käyttää järkeä.
Väkivallan lietsonta netissä.

Tämä on todellinen ongelma: Netinlukija on halutessaan voinut löytää sellaista kirjoittelua, joka suomenkielellä ja suomalaisille suunnattuna kehoittaa väkivaltaan jotakin ihmisryhmää kohtaan tai tukee väkivaltaista asennemaailmaa. Useimmissa tapauksissa kyseessä ovat olleet poliittisen establishmentin suosimat "aktivistit".

Heidän kiihoituksensa kohteena ovat olleet mm. turkistarhaus-elinkeinon harjoittajat, "fasistit" ja "rasistit". Toisinaan nämä väkivallan agitaattorit ovat julkaisseet jopa suunniteltujen uhriensa osoitteita (myös painotuotteissa).

Sama "aktivistien" joukko on syyllistynyt myös reaalimaailmassa väkivaltaiseen käyttäytymiseen. Viimeksi Kööpenhaminan ilmastokokouksen aikana Tanskan poliisi joutui suitsimaan heidän riehumistaan massiivisin turvatoimin ja satojen hulinoitsijoiden pidätyksin. Miten Suomen media suhtautui mukana rettelöissä olleisiin suomalaisiin? Ottakaapa itse selvää.

Aivan äskettäin ilmaantui nettiin kummalinen sivusto, joka toisin kuin *maahanmuuttokriittiset* blogit ym. "rasisti"-sivustot ei keskittynyt lainkaan maahanmuuttopolitiikan epäkohtien esittelyyn tms. asiaankuuluvaan, vaan tarjosi ongelmaan väkivaltaista ratkaisua. Homma vähän niingun haisee?

Kehoitamme lukijoitamme välttämään po. kaltaisia sivustoja ja olemaan avaamatta niillä linkitettyjä pdf:iä tms.. Saksassa paljastui muuten äskettäin poliisin laaja "rasisteja" tms. kartoittanut nettiprovokaatio.

Nettisivu, jolla "rasistit" selväsanaisesti kehoittavat laittomiin tekoihin, sopii vähän liian hyvin vastaukseksi mukuttajien toiveisiin? Vastapuolen demonisoiminen nousee nyt aivan uudelle tasolle??
-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti