sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

Virtuaaliahtaajat, eli "luokkataisteluhengessä" työväenluokan puolesta?

Duunarit ovat taas saaneet puolustajia ihan pyytämättään. Viimeksi näin kävi 70-luvun alussa viime vuosituhannella, kun porvariskotien taistolaissikiöt herkesivät proletaareiksi. Ensitöikseen nämä asettuivat stalinistisen ääriryhmän käyttöön, Suomen Kommunistista Puoluetta hajottamaan, mutta se on ihan toinen juttu. Asia otti kuitenkin pannuun rasvanahkaisia duunareita, ja joku irvileuka runoili siihen aikaan näin:

"Mä porvareist siityin,
mut taistoihin liityin.
Olen luokkakantainen!"


Nyt tämän taistolais-ikäluokan sikiöt johtavat anti-NATO-bannereiden maalaustaloita "sosiaalikeskuksessa", ja syöttävät 40-vuotta vanhoja viholliskuviaan nuorille ns. aktivisteille. Mikään ei saa radikaalissa(?) vasemmistossa muuttua, sillä sellainen vaarantaisi ristiriitojen säätelyn molempia osapuolia kontrolloimalla. Siispä pahapaha on yhä lännessä, oikealla ja valkoisessa ihonvärissä. Ja liput liehuvat punaisina:"Yy-kaa-koo, haista paska eekoo!", kaikui Helsingin keskustassa perjantai-iltana.

Viitisenkymmentä mielenosoittajaa eteni Hakaniemestä Kamppiin luokkataisteluhengessä, työntekijöiden oikeuksien puolesta ja rikkurityövoimaa vastaan. Ahtaajien työtaistelun jälkimainingeissa peräänkuulutettiin työntekijöiden vankkaa yhteisrintamaa."Yritämme rakentaa vastavoimaa työnantajan mielivallalle", painotti työläisaktivistiksi esittäytynyt Markus Heikkinen. Työnantajan mielivaltana hän piti etenkin lakon murtamistoimintaa.

"Alas paskaduunit ja baronointi", Heikkinen kuulutti.


Etupäässä nuorista aikuisista koostuvaa joukkoa johdatti kuorma-auton lavalla laulanut rap-artisti Kasperi Laine. Suositun räppärin musisointi keräsi letkan kärkeen myös muutamia hyvin nuoria fanejaan.

Marssijat puolestaan osoittivat tukeaan muun muassa ahtaajille, siivoojille, pienipalkkaisille ja vuokratyöläisille vaatien vähintään kymmenen euron minimituntipalkkaa, irtisanomissuojaa ja erorahaa.


Punalippua kantanut helsinkiläinen opiskelija Henrik Nyholm, 22, lähti mukaan, koska...
http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/Helsingissä+osoitettiin+mieltä+.....


Hesarin kritiikittömyys on merkillepantavaa. Tässä näkyy taas käytettävän palkankorotusten tms. huutokauppaformaattia, että ihan 10 tunnilta?? Kukaan, joka yrittää saada esittämänsä vaatimukset myös lävitse, ei pärjää äärivasemmistolle tässä huutokaupassa. Tuttua 70-luvun kamaa, sano.

Toki mielenosoittajat ovat oikeassa siinä, että työn ulkoistamisessa mennään liian pitkälle, ja työllistyminen jonkin reppufirman kautta on turvattomampaa kuin verokirjan antaminen suoraan sille firmalle jonka töitä tehdään. Silti voimme kysyä, haluavatko työntekijät puolustajikseen "nenärengasosastoa"?

Viimeksikin saatiin huonoja kokemuksia proletariaatin sankareista, jotka olivat niin tiukkoja työväenmiehiä, ettei kukaan kapitalisti ollut koskaan nähnyt heidän verokirjaansa. 2000-luvulla, kun vasemmiston missioksi näyttää nousseen "vähemmistöjen" l. kaikenlaisten kummajaisten, ulkomaalaisten ja virkakiintiöiden suojatyöpaikoissa tuoliaanlämmittävien joutimoiden edunvalvonta, reaalitalouden palkansaajien kannattaa olla varuillaan "ystävien" suhteen.

Kaikkien-alojen-aktivistien miekkari vähän myöhästyi, kun lakko oli jo loppunut, mutta ehkä he tarvitsivat sitä omiin tarpeisiinsa? Seuraavassa oikeita lakkolaisia:Ahteria, toverit ahtaajat, ahteria!?

Vallankumous tarvitsee vain ahterin ja ...nyrkin?Nyrkki kuuluu niin erottamattomasti vasemmiston ikonografiaan, että vanhan viidakon sananlaskun mukaan "missä Rauha, siellä Nyrkki". Myös täällä pienessä pohjoisessa maassa:


Rasismi on perseestä, mutta niin lienee nyrkkikin??Fistaaminen on siis tullut suomalaiseenkin työväen(?)liikkeeseen. Mitä muuta on tullut?

Alas paskaduunit! On aika rakentaa vastavoima työnantajien mielivallalle!

.... Nyt on aika yhdistää voimat ja nousta taisteluun pääoman valtaa vastaan.

Kapitalistinen järjestelmä johtaa aina uusiin kriiseihin, ja niiden aiheuttamat menetykset maksaa työväki, prekaarien joukko, köyhät ja kyykytetyt, alistetut ja uloslyödyt!

Me aiomme marssia 26.3. Tampereen keskustaan ja tuoda esiin, että emme alistu kamppailematta. Osoitamme, että olemme valmiit yhdistämään voimamme! Osoitamme, että pääoma ei meitä kahlitse!

Haluamme kapinallisen yleislakon

Toimintakutsut | torstai, 25.03. 2010 @ 15:10


Viime aikoina esiintyneet työtaistelut, etenkin ahtaajien lakko, ovat jälleen romuttaneet kaikki korulauseet siitä kuinka "vastakkainasettelun aika on ohi".Luokkaerot ovat kasvussa, työväen aikoinaan taistelemalla hankkimia etuja rapautetaan "kriisin" ja "kansallisen edun" nimissä. Samaan aikaan vielä rasistis-nationalistinen retoriikka pyrkii hämärtämään luokkaerot kansallisen ja etnisen erottelun savuverhoon, ikään kuin ongelmien syynä olisi yhteiskuntahierarkian alimpana olevat työväenluokan pahnanpohjimmaiset, usein kansalaisuudettomat maahanmuuttajat.
....

Mutta oikeuksia ei pyydetä tai anneta, ne otetaan.
http://takku.net/


Fraseologia on hurjaa, mutta sisällyksetöntä. Näkee heti, ettei ole tarkoituskaan tavoittaa työelämään jo asettuneita palkansaajia, vaan nuoret ja kokemattomat ovat kohteena, -ja vääristelevän propagandan uhreina.
Taas kerran näyttää siltä, että hyväuskoisia nuoria houkutellaan väärällä lipulla ja sammutetuin lyhdyin väkivallan tielle ja hämärämiesten ohjaukseen?


ANARKIAA AHTERISTA???
-

1 kommentti:

  1. Kyllä musta tähti symboloi "paikkaa mihin aurinko ei paista" l. ihmisruumiin exit-aukkoa. Jos sen lisäksi poliittisessa symbolissa käytetään nyrkkiä, "piilo"merkitys on päivän selvä.

    VastaaPoista