keskiviikko 6. lokakuuta 2010

Terroria ruotsalaislähiössäRuotsalaisen lehden kertomaa:


Boende trakasseras av gäng

Av Andreas Lovén 15 MAJ 03.00

SEVED/RASMUSGATAN. Fasaderna är fläckiga av ägg. Träskivor täcker trasiga fönster. Stenar kastas in i husen. De boende på Rasmusgatan upplever att de är belägrade.

"Talojen julkisivut ovat kananmunien tahrimat. Laudankappaleet peittävät rikkinäisiä ikkunoita. Kiviä heitetään asuntoihin. Malmön Rasmusgatanin asukkaat tuntevat olevansa piiritettyjä.

"Talosi palaa ensi yönä", Amigo ulvaisee ikkunasta ulos kurkottavalle miehelle.

Muutamia päiviä aiemmin mies oli avannut poliiseille portin, minkä ansiosta sisäpihalta onnistuttiin nappaammaan muutama nuorukainen talteen.

Hieman myöhemmin Amigo kertoo, että hän halusi vain vähän pelotella miestä. Mutta siltikin häntä ärsyttää tietyt asukkaat Rasmusgatanilla. Erityisesti ne, jotka asuvat asumisoikeusasunnoissa - ruotsalaiset.

He ovat ajaneet nuorukaiset kaoottiseen tilaan. He soittavat tänne poliisin, kun itse menevät nukkumaan.

Amigo, Benny ja Alex (kaksi ensin mainnittua kieltävät kertomasta oikeita nimiään) notkuvat kadunkulmassa ja juttelevat erään asuintalon omistajan kanssa.

Stig Carlsson epäilee, että paikallinen kauppias lahjoittaa nuorukaisille kananmunia, jotka lentävät sitten pitkin seiniä.

"Haluavatko he että kauppa suljetaan", Stig ihmettelee.

"Bulshittiä", sanoo Alex. Jos kauppa suljetaan, täällä syntyy 100 prosenttinen kaaos.

Reilu parikymppinen Alex tuumaa, että ongelmat vähenisivät, jos alueelle nousisi nuorisotalo.

Tosin nuorukaiset eivät ole alueen ainoita ongelmanaiheuttajia. Sevedistä on tullut suosittu leikkipaikka monille alueen ulkopuolelta tuleville lapsille.

Näitä leikkejä on tavattu usein käydä suoraan Pernillan ikkunan alla. Joskus hän on erehtynyt häiritsemään lasten telmintää ja siitä on koitunut jälkiseuraamuksia.

Suuria kiviä on lentänyt ikkunasta sisään ja niihin on ilmestynyt mystisiä 5 kruunun kolikon kokoisia reikiä.

Poliisitkaan eivät tiedä mistä on kyse. Ei kuulu mitään laukauksia, vaan paremminkin sellainen suhiseva ääni. Ehkä se lähtee jostain ilma-aseesta, miettii Pernilla.

Hän on jo jokin aika sitten korvannut ikkunalasit pleksillä. Viimeisen kerran kun ikkunat särjettiin, hän ei uskaltanut poistua kodistaan kolmeen päivään.

Naapuri puolestaan on laittanut kirjahyllyn ikkunan eteen. Hänellä on kolme pientä lasta. Yksi on aivan pikkuinen, eikä hänellä ole varaa ottaa riskejä.

Pernilla, joka on saanut osansa myös kananmunasateesta, kertoo, että vaikuttaisi siltä, että ainoastaan asumisoikeusasunnoissa asuvat ruotsalaiset tuntuvat saavansa nuorison vihat niskoilleen ja aprikoi, että olisikohan kyseessä jonkin sortin rasismi.

Pernilla muutti viisi vuotta sitten Sevediin. Häntä kiehtoi katujen vilinä, mutta nyt hän on saanut siitä tarpeekseen.

Viime joulukuussa kaupan edessä ammuttiin mies, kun Pernilla oli ostoksilla. Hän kertoo kuinka alueen asukkaat olivat kirjoittaneet Ilmar Reepalulle (Sosdem, kaupunginjohtaja) tilanteesta.

"Ei kuulu meille. Soittakaa poliisille", kuului vastaus.

Pernillan mielestä on vastuutonta reagoida noin. Malmön kaupungin on huolehdittava nuorukaisista. Muutoin kaduilla velloo pian laumoittain luovuttaneita, tuhovimmaisia nuoria ihmisiä.

Benny, Amigo ja Alex eivät kovin korkealle arvosta poliitikkoja tai poliiseja. Varsinkin poliisit ärsyttävät nuorukaisia.

"He kiusaavat meitä. Ja hakkaavat", nuorukaiset kertovat.

Kun nuorukaiset oikein suuttuvat, silloin he polttavat autoja. Tapauksista ei saisi kirjoittaa lehtiin, sillä nuoremmat nuorukaiset innostuvat julkisuudesta vielä lisää.

Asumisoikeusasunnossa asuva keski-ikäinen Maria on myös sitä mieltä, että poliisit osaavat olla provosoivia. Välillä he kiusaavat nuorukaisia vailla mitään syytä."

Skanskan

Google-kiertoajelu


Tämäntapainen toiminta olisi häiriköintiä, jos sitä sattuisi harvoin ja ketä tahansa kohtaan. Häirinnän uhrit ovat kuitenkin aina ruotsalaisia, ja arkipäivän terrorismi uhkaa lähiöiden viimeisiä ruotsalaisia asukkaita ylipäätään. Kyse on siis *matalan intensiteetin etnisestä puhdistuksesta*, jonka keinot alkavat pienestä tönimisestä ja päättyvät asteikon toisessa päässä murhapolttoihin.

Ruotsalaisten (ja suomalaisten) tyttöjen sanallinen terrorisointi l. huorittelu on samaa ilmiötä. Reviiriä valtaavat vihamieliset maahantunkeutujat käyttävät nuorisonsa energiaa ja taipumusta rötöstelyyn ajaakseen kantaväestön pois keskuudestaan.

Myöhemmin, kun tunkeutujista on tullut enemmistö, jäljellejääneet alkuasukkaat joutuvat tämän terrorin uhreiksi kaikkialla. Kunnes kuolevat sukupuuttoon. Tähän ongelmaan ei auta "maltillinen maahanmuuttokriittisyys".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti