keskiviikko 23. joulukuuta 2009

Suomalaistytöt maahanmuuttajamiesten uhreina yhä useammin
Nuoret suomalaistytöt joutuvat yhä useammin aikuisten maahanmuuttajamiesten seksuaalisen hyväksikäytön kohteiksi. Raiskauskriisikeskus Tukinaiseen on tullut tietoa ongelmasta muun muassa sosiaaliviranomaisilta, sillä usein tytöt ovat huostaan otettuja tai muulla tavoin lastensuojelun asiakkaita.

Tukinaiseen on tullut viime aikoina samansisältöisiä viestejä nuorten tyttöjen ja heidän vanhempiensa lisäksi myös lastensuojelun ammattilaisilta. Puheluiden mukaan alaikäiset tytöt ovat joutuneet maahanmuuttajien seksuaalisen hyväksikäytön kohteeksi. Samansuuntaista tietoa on tullut eri puolilta maata. Ammattiauttajat ja poliisi muistuttavat että kyse on rikollisesta ja usein varsin järjestäytyneestä toiminnasta.

Puheluita on tullut nuorilta tytöiltä, heidän vanhemmiltaan ja viime aikoina yhä useammin myös lastensuojelun ammattilaisilta. Ammattilaisetkaan eivät tiedä, mitä pitäisi tehdä, kun 13-vuotiaalla tytöllä on seksisuhteita aikuisten maahanmuuttajamiesten kanssa. Aina ei oivalleta, että kyse on rangaistavasta hyväksikäytöstä.

"Ehkä suurin syy on juuri se, että tytöt ovat mukana vapaaehtoisesti. Mutta kun otetaan huomioon, että he saattavat olla 12-15-vuotiaita, joka tapauksessa kyse on seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja aikuisten tehtävä on suojella näitä nuoria", sanoo Raiskauskriisikeskus Tukinaisen toiminnanjohtaja Kristiina Valkama. Helsingissä miehet tapaavat tyttöjä esimerkiksi metroasemilla, ja toiminta vaikuttaa jo järjestäytyneeltä. Valkaman mukaan miehet kyllä tuntevat Suomen lain, mutta kun kukaan ei puolusta tytön oikeuksia, toimintaa pidetään luvallisena.

Poliisin tietoon tällaisten miesrinkien toiminta ei yleensä tule. "Meidän jutut enemmän keskittyy tällaisiin yhden illan tapauksiin, eli lasta on käytetty seksuaalisesti hyväkseen esim. jossain julkisella paikalla, kun hän on ollut viikonloppua viettämässä", sanoo rikosylikomisario Kari Tolvanen Helsingin poliisista. "Niitä meillä ikävä kyllä riittää. Tänäkin keväänä on tullut toistakymmentä ilmoitusta."

Lähde: Nelonen, "Tytöt ja maahanmuuttajamiehet" 15.05.2005


Nuorisoryhmä paritti 14-vuotiasta tyttöä jopa sadoille miehille Ruotsissa

16.11. - 13:27

Ruotsissa Malmön käräjäoikeus on ryhtynyt selvimään törkeää paritustapausta, jossa nuorisoryhmän epäillään parittaneen 14-vuotiasta tyttöä useille miehille.

Dagens Nyheterin mukaan syytettyinä ovat 17-vuotias ja 19-vuotias tyttö sekä 20-vuotias mies.

Paritusta ehti tapahtua neljän kuukauden ajan. Ruotsin uutistoimisto TT:n mukaan miehiä oli paljon, Aftonbladetin mukaan jopa sadoittain.

Syyttäjän mukaan tyttöä on paritettu viidestä kymmeneen mieheen viikossa viime vuoden elo-joulukuussa.

Miehet ovat maksaneet 500-1000 kruunua ja rahat ovat päätyneet pääasiassa syytettyjen taskuun.
...

AamulehtiTämä tapaus osoittaa, että BBC:n raportoiman tyyppistä toimintaa voidaan odottaa myös itse nuoriso-ikäisiltä henkilöiltä, -kunhan heidän "kulttuurinsa" hyväksyy valtaväestön nuorten tai muuten ymmärtämättömien tyttöjen hyväksikäytön ja traumauttamisen. Meillä on Suomessakin siis syytä katsoa ympärillemme, mitä täällä tapahtuu.

Tulipa lisää tietoa:

"Tosiasia on että tämän jutun päätekijät eli 17- ja 19vuotiaat tytöt/naiset jotka parittivat alaikäistä kehitysvammaista tyttöparkaa ovat ex-pakolaisia tai näiden Ruotsissa varttuneita lapsia. Alla Ruotsinkielisenä juttua asiasta:

"grovt koppleri – sålde handikappad 14-åring

En 17-årig flicka och hennes 19-åriga väninna häktades vid Malmö tingsrätt förra fredagen på sannolika skäl misstänkta för grovt koppleri. 17-åringen är sannolikt den hittills yngsta kvinnan som i Sverige anklagas för koppleri. De två har erkänt att de har varit med och förmedlat sexuella tjänster utförda av en tredje tonårsflicka, 14 år gammal.

.............I januari avslöjades härvan för polisen. Men det tog mer än ett halvår innan polisen agerade. De häktade för grovt koppleri är

* Bashayir Abbas Fadel , född 1992-02-10 (17-åringen).
* Jasminka Hidanovic , född 1990-05-19. Medborgare i Bosnien-Hercegovina. (19-åringen).

Näst på tur står att utreda om fler personer ligger bakom sexhandeln. Ytterligare en 17-åring misstänks vara inblandad men har släppts igen. På grund av det får flickorna sitta häktade trots att de erkänner stora delar, säger Ulrika Rogland. Dessutom ska sexköpare identifieras och höras.

Enligt Stig Barrdahl, Bashayir Abbas Fadels advokat, rör det sig inte om de beloppen eller omfattningen som åklagaren påstår. Han är kritisk till att hans klient måste vara häktad med tanke på hennes låga ålder och att hon är gravid.

Åklagaren räknar med åtal mot flickorna inom de närmaste veckorna."


Joku varmaankin sanoo ettei näiden neitien kulttuurilla tai pakolaistaustalla ole mitään tekemistä asian kanssa, mutta tosiasia on etteivät syntyperäiset Ruotsalaiset ole saaneet aikaiseksi mitään vastaavaa tähän mennessä. Olettaen että asiakkaat ovat enimmäkseen Malmöstä, johtopäätös jonka voisi vetää siitä että nämä näppärät ja kivat 17- ja 19-vuotiaat ovat hankkineet asiakkaansa omissa lähiöissään tapaamista miehistä, voisi jopa arvioida ettei asiakkaidenkaan enemmistö ole ollut syntyperäisiä Ruotsalaisia.

Suurin osa niin Ruotsiin kuin Suomeenkin tulevista pakolaisista saapuu tänne oloista joissa ihmisarvo, naisten oikeudet, vammaisten kohtelu ovat aivan eri luokkaa kuin täällä. Asenteet opitaan niin kodista kuin omasta eriytymisen muurin takana olevasta kulttuurista. Sopeutumista valtakulttuuriin ei usein edes haluta koska sitä ei nähdä mitenkään positiivisena asiana oman kulttuuripiirin avoimesti halveksiessa esimerkiksi Pohjoismaisia arvoja ja elämäntapaa.

Tämä on asia josta pitäisi saada puhua avoimesti ilman että ihmisen otsaan lyödään nimenomaan ihan valkoisten supisuomalaisten hyvää tarkoittavien hölmöjen toimesta äärirasistin leimaa. Nämä samat hyvää tarkoittavat mutta naiivit supisuomalaiset ovat myös yleensä ensimmäisinä tuomitsemassa omiensa tapoja ja toimia, mutta samaan aikaan he koittavat yliymmärtää ja sympatisoida vieraiden kulttuurien edustajien monesti järkyttävän barbaarisia, raakoja ja epähumaaneja tekoja täällä.

Meidän omat poliitikkomme, SPR ja muut tahot saavat aikaan epärealistisia odotuksia tänne tulevien ulkomaalaisten pakolaisten keskuudessa: He kuvittelevat että on heidän oikeutensa käyttää meidän järjestelmäämme hyväksi, tehdä ihan mitä vain kuten kotonakin ilman edesvastuuta, asua täällä suomalaisia ja Suomea halveksien ja samaan aikaan vaatien yhä äänekkäämmin sitä että valtaväestön on hyväksyttävä kaikki heidän tapansa, tekonsa ja vaatimuksensa. Tässä hyvä esimerkki, ei taida olla enemmistön oikeuskäsityksen mukainen tämäkään KHO:n päätös....

Valtaväestö kuitenkin näkee joka päivä kuinka muun muassa meidän oikeuslaitoksemme usein näyttää tukevan tätä olettamusta, media hyssyttelee juttujaan olemalla esimerkiksi paljastamatta erilaisten rikosten tekijöiden taustoja, nimiä tai ulkonäköä. TÄMÄ jos mikä saa aikaan vihaa ja rasismia, joka sinänsä on väärin koska ihmisen värillä ei itse asiassa ole homman kanssa mitään tekemistä, syy löytyy kulttuurista ja siihen usein liittyy myös osana uskonto.

Alkakaahan jo hyvät poliittiset hössöttäjätkin elää tätä päivää ilman ruusunpunaisia laseja. TEIDÄN toimenne aiheuttavat valtaväestön keskuudessa vihaa ja rasismia ja tuovat tännekin jatkossa suuria ongelmia pakolaisten sopeutumattomuuden kautta. Yhä useampi ihminen tulee myös jatkossa antamaan äänensä avoimesti rasistisille puolueille, koska kukaan muu ei harmi kyllä tunnu pystyvän käsittelemään sitä aitoa ongelmaa jonka pakolaiset tuovat mukanaan ellei yhteiskuntamme ala vaatimaan avoimesti tänne tulevilta myös sopeutumista sääntöihimme, tapoihimme, uskoomme ja elämäntapaamme. Rasismipuolueiden nousu valtaan ei ole kenenkään etu, mutta mitä muuta me kansalaiset voimme äänestää jos kaikki muut puolueet elävät mielikuvitusmaailmassa jossa ei haluta katsoa totuutta silmiin?"

Kiitämme edellisen kirjoittajaa!
Kaupunkilehti Vartti:

Ke 4.2.2009
Kaduilla partioivat nuorisotyöntekijät törmäävät aika ajoin ikävään ja vähän puhuttuun ilmiöön: Nuoret, alaikäiset tytöt kaupittelevat itseään kaduilla.

Toistakymmentä vuotta katutyötä tehnyt Walkersin toimintavastaava Mauri Mujunen myöntää, että ilmiö on vuosien varrelta tuttu. Hänen näkemyksensä mukaan siihen liittyy usein huumeidenkäyttö. Seksiä myymällä kerätään rahaa huumeisiin.

"Yleensä se on joku porukka, joka laittaa nuorimmat tytöt asialle. Sillä tehdään bisnestä, se on ihan puhdasta hyväksikäyttöä. Yleensä se liittyy huumeidenkäyttöön, ja jos nuori tyttö on koukussa huumeisiin, niin hänet on helppo houkutella mukaan. Sitä näkyy niin maahanmuuttajien kuin myös kotimaisten porukoiden keskuudessa."
...
Koko juttu linkissä.

Mm. ulkomaalaisten osuudesta rikollisuudessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti