perjantai 4. joulukuuta 2009

Aussi-nuoret "provosoituivat" mellakoimaan?
Lainaamme ensin alkuun autralialaisen toimittajan Paul Sheehanin kirjoituksen, joka on harvinaisen kiihkoton ja tassapuolinen mellakoiden kiihdyttämässä ilmapiirissä:
Originally Posted by Paul Sheehan of the Sydney Morning Herald

"Jotta voisi ymmärtää eilisen Cronulla Beachin taistelun ("battle on C.B.") syyt, on tiedettävä taustoista vähän enemmän. Se mikä nyt tapahtui, on kytenyt pitkään, sekä Cronullassa että rantaelämässä yleensäkin. Ensimmäiset selvät vihjeet siitä, että jotain tälläistä on tulossa, saimme jo 2002, Coogee RSL Clubin välikohtauksessa. Waverleyn aseman poliiseilla oli joulujuhla yläkerrassa, ja alakerrassa "Bra Boys" -rantajengi MarouBRAsta oli koolla juhlimassa eräitä 21-v.-syntymäpäiviä. Bra-Boys on pääasiallisesti aussie-sufareiden, valkoisten poikien, joukko jossa on myös Tyynenmeren saarelaisia ja muitakin mukaanpäässeitä.

Alkoi rähinä, joka oli yksi Sydneyn rumimmista ja vastenmielisimmistä poliisia koskettavista tapauksista moniin vuosiin. Poliisien kävi huonosti. Ne jotka poistuivat joulujuhlista, joutuivat Bra-Boysien huligaanien pilkkaamiksi, ja sitten muut poliisit tulivat avuksi. Se mitä senjälkeen tapahtui, oli silminnäkijöiden mukaan "tappelevien miesten meri", johon osallistui vähintään 120 tappelijaa. Kolmattakymmentä poliisia loukkaantui, kahdelta murtui leuka, usean päätä hakattiin pöytään. Eräs poliisi sai tämän seurauksena pysyvän silmävamman.

Yhteen pahimmista sattumuksista, ja yhteen niistä harvoista jotka johtivat syyllisen rankaisemiseen, sekaantui ensimmäisen luokan rugby-pelaaja Reni Maitua, joka oli siihen aikaan hän oli Canterbury Bulldogseissa. Reni oli mukana siinä joukossa, joka sieppasi konstaapeli Tim Allenin hissistä ja hyökkäsi hänen kimppuunsa. Allen kertoi olevansa poliisi, mihin Maitua oli vastannut nauraen, ja potkaissut Allenia kasvoihin vielä pudotessa lattialle, nenä huonossa kunnossa. Maitua pidätettiin myöhemmin ja hänelle tuomittiin sakkoa $2000. Vankilaan hän ei joutunut. New South Wales Police Associsation arvosteli poliisituomari Janet Wahlquistia tämän johdosta.Merkittävintä tässä ikävässä sattumuksessa on, ettei se saanut suurtakaan julkisuutta. Kuitenkin se oli paljon paljon pahempaa, kuin mitä tapahtui Cronullassa eilen.

Asiayhteys on tärkeintä. Cronullaa selostetaan kyllästymiseen asti, ja siitä tehdään suurempi juttu kuin se olikaan: Idioottimaisen vähemmistön tempaus. Huomatkaa: Se alkoi pienestä kähinästä, sitten media sekaantui mukaan. Ja tuhannet ihmiset kerääntyivät rannalle laulaen "Waltzing Matildaa", mitä ei olisi tapahtunut ilman median rummutusta. Emme voi silti moittia mediaa. Uutiset on kerrottava.

Sydneyiin on kasaantunut valtava määrä kiukkua ja turhautumista, mikä kohdistuu libanonilaisten jengien alituiseen provokatiiviseen käyttäytymiseen, millä nämä ovat hankkineet päälleen yleisen halveksunnan. En aio kiusata teitä typerillä kiertoilmaisuilla, kuten "lähi-itä-taustaiset miehet", kun jokainen tietää keitä tarkoitetaan. Eilen Cronullassa se nähtiin varsin hyvin.

Lauantaina Bra Boysien johtaja osallistui Cronulla-kreskusteluun. Surffaus-tähti Koby Abberton, jota odottaa vankeusrangaistus poliisitutkimuksen haittaamisesta, koskien murhaa johin kaksi Bra-Boysia oli sotkeutunut, kehoitti The Daily Telegraphia kertomaan lukijoilleen, miksi hänen kotirantansa, Maroubra, on yksi harvoista Sydneyssä joka ei ole libanolais-peräisten häiriköiden valtaama.


Koby Abberton, surffauksen "Nykänen".


"Syy miksi niin ei ole tapahtunut Maroubrassa, on se että siellä ovat Bra Boys", Abberton kertoi Telegraphille. "Kun tytöt menevät Cronullaan, Bondiin, tai mihin tahansa muualle Sydneyssä, heitä ahdistellaan, mutta kun he tulevat Maroubraan heille ei tapahdu yhtään mitään ... koska jos tuollaiset tyypit (fellas) tulevat Maroubraan ja tekevät siellä jotakin, he tietävät että se ei jää siihen. Joten häiriköt pysyvät poissa."


Se mitä on jo tapahtunut peräkkäisinä viikonloppuina, on kahden sopimattoman alakulttuurin kohtaamista: "yobbo beach tribes" ja libanonilaiset ganstat. Reaktiot Cronullan rähinöihin olivat odotetun kaltaiset. Australialaisten rantajengien tunnetut ikävät käytöstavat antoivat tilaisuuden suurelle huutamiselle australialaisten taipumuksesta rasismiin. Tämä lienee laskelmoitu vastaus sen tunnustamiselle että Sydneyn väkivaltarikollisuudessa libanonilaisilla, aboriginaaleilla ja tyynenmeren-saarelaisilla on suhteettoman dominoiva osuus, ja australialaiset on syrjäytetty.

Molemmat puolet voivat olla oikeassa. Sinun täytyy ainoastaan muistella tapahtumia Coogee RSL-klubilla 2002 tietääksesi että Australian rantakulttuurilla on ruma alakasvustonsa. Siihen jännitykseen, joka kärjistyi Cronullassa, tarvittiin myös aggressiivisen ja ylimielisen libanonilaisen gansta-kulttuurin provokaatio.

Libanonilaisen yhteisön rikollinen alakulttuuri on aiheuttanut Sydneyssä lukuisia murhia ja ampumisia, jengiraiskausten tulvan, satoja seksuaalisia hyökkäyksiä, ja tuhansia tahallisia rasistisia provokaatioita Darling Harbourissa, eteläisillä ja itäisillä rannoilla ja joissakin isoissa klubeissa läntisessä Sydneyssä, kuten myös Canterbury Bulldogsien liigamatseissa.


Pahinta tässä alakulttuurissa on siihen sisältyvä sissisodan sivuääni. Kuten "Kanaanin-jengi" ruiski Lakemban poliisiasemaa tuliaseilla. Eräs tähän hyökkäykseen osallistunut oli Saleh Jamal, joka on nyt vankilassa Libanonissa. Hänestä on tullut islamilainen fundamentalisti, ja hän aikoi räjäyttää terroristi-pommin Sydneyssä ennekuin hän pakeni maasta.

Poliisit vihaavat ja pelkäävät libanonilaisten joukkioita, koska nämä reagoivat poliisin toimenpiteisiin kutsumalla kännyköillä suuria apuvoimia osoittaen näin avointa halveksuntaa Australian laeille. Kaikki tämä on todellisuutta, joka poikkeaa "moraalisesta paniikista" ja "muslimien sorrosta" jauhavien akateemisten ideologien julistamasta harhakuvasta. He pystyvät näkemään ainoastaan australialaisen rasismin ongelmana.

Toiset näkevät taas ainoastaan libanonilaiset, "lebs". Eilinen päivä Cronullassa osoitti, ettei ole mahdollista poistaa ranta-kulttuuria kuvasta, mutta mielikuvien korjaaminen ei enää auta. Tämä on ollut todellisuutta jo liian kauan."

Paul Sheehan
Sydneyläisellä nuorella naisella on eri käsitys tapahtumista kuin Australian valtalehdistöllä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti