lauantai 5. joulukuuta 2009

Vieraan kulttuurin enklaavit: 1. Ranskan islamilaiset lähiöt


"Nuorisomellakat jatkuvat Pariisissa toista yötä.

Reuterin uutinen La 29.10.2005
Laure Bretton

Paris/Reuters: Sadat ranskalaiset nuoret tappelivat poliisia vastaan ja sytyttivät autoja palamaan Pariisin esikaupungissa Clichy-sous-Boisissa lauantaina. Mellakointi jatkuu toista yötä, ja median mukaan se sai alkunsa kahden teini-ikäisen jouduttua sähkötapaturmaan poliisia paetessaan.
Kaksi teini-ikäistä kuoli ja kolmas loukkaantui vakavasti torstai-yönä, kun he saivat sähköiskuja sähköverkon jakelu-asemalla, jonne he pakenivat murtoa tutkivia poliiseja, raportoi media.Tunnistamattomat nuoret ampuivat kohti poliiseja mellakoinnin yhteydessä, mutta vain yksi loukkaantui, poliisin edustaja kertoo.
"Ei ole normaalia, että nämä kaksi kuolivat tuolla tavalla", selitti huputettuun puseroon pukeutunut nuorimies Ranskan TV:lle, tarkoittaen kuolleita poikia. Lehdistön mukaan he olivat 15-vuotias Banou ja 17-vuotias Ziad.

TV-kuva näytti nuoret heittelemässä kiviä poliisiupseereja kohti samalla kun autot paloivat esikaupungin kaduilla. ... Noin 19 henkilöä on pidätetty ja 15 poliisia ja yksi toimittaja on loukkaantunut, kertoo poliisi. Protestoijien luokkaantumisista ei ole saatavilla tietoja.

Poliisien ammattiliittoon kuuluva upseeri halusi armeijan kutsuttavan tukemaan poliiseja.

"Clichy-Sous_Boisissa on meneillään sisällissota tällä hetkellä", sanoi Michel Thooris "Action Police CFTC:tä". "Kollegoillani ei ole kalustoa eikä koulutusta katutaisteluihin."

Kuitenkaan Joaquin Masaret "UNSA -liitosta, johon useimmat mellakkapoliisit kuuluvat, ei ole peloissaan:

"Me emme ole sodassa, ja poliisilla on kapasiteettia palauttaa järjestys, mikäli meille annetaan materiaalia ja tukea."

Sisäministeri Nicolas Sarcozy sanoi perjantaina, että nuoret jotka joutuvat sähkötapaturmaan, eivät olleet murtoa tutkivien poliisien seuraamina onnettomuuden tapahtuessa.

On epäselvää olivatko sähköasemalle tunkeutuneet nuoret edes epäiltyjä samanaikaisesti lähistöllä tapahtuneesta murrosta.
Torstai-iltana nuoret sytyttivät autoja ja roskalaatikoita tuleen ja hyökkäilivät kauppoihin ja paloasemalle. Viranomaisten laskelmien mukaan 23 ajoneuvoa, mukana postiautoja, poltettiin ja tuhottiin protestissa.

Useita satoja ihmisiä otti osaa hiljaiseen marssiin kunnioittaakseen kahta kuollutta teini-ikäistä Clichy-sous-Boisissa lauantaina."Kiitos teille siitä, että Ranska kunnioittaa meitä nyt enemmän kuin tänä aamuna, ennen tätä hiljaista marssia", sanoi Claude Dillain, paljon sosiaalisia vuokra-asuntoja käsittävän Clichy-Sous-Boisin pormestari.

"Me olemme näyttäneet todelliset kasvomme, yhdistyneinä kansalaisina, oli alkuperämme,uskontomme tai näkemyksemme mikä tahansa. Yhdessä olemme näyttäneet kipumme ja jopa suuttumuksemme, rauhallisesti, arvokkaasti ja kunnioittaen." (Blaa blaa, täyttä potaskaa! Käänt.huom.)

Sisäministeri Sarkozy, jonka politiikkaa lain ja järjestyksen vahvistamiseksi on arvosteltu ihmisoikeusryhmien toimesta, käynnisti uuden offensiivin rikollisuutta vastaan tässä kuussa. Hän käski erityisesti koulutettujen poliisiyksikköjen iskeä (tackle) 25:een lähiöön eri kaupungeissa Ranskassa.

Sarkozy on selvästi ilmaissut kiinnostuksensa vuoden 2007 presidentinvaaleja kohtaan. Hänen mukaansa liikkuvat poliisiyksiköt voivat partioida alueilla, odottaen autoissaan hankaluuksien puhkeamista.
..."
ReutersNäin poliittisesti korrektisti Reuters häivyttää näkyvistä oleellisen.

Kun ranskalaisten keskuuteen, heidän pääkaupunkiinsa, asettunut vieraassa kulttuurissaan pysyttelevä yhteisö reagoi tuolla tavalla poliisin toimiin aivan tavallisen rikoksen tutkimisessa, on aika nähdä merkit ja tehdä johtopäätökset odotettavissaolevasta kehityksestä. Juuri sen Reuters ja Laure Bretton haluavat välttää.

Ei ole eurooppalainen tapa polttaa autoja ja ampua kohti viranomaisia, jos on(?) syytä epäillä heidän toimineen jossakin tapauksessa väärin. Se, joka vaatii "maahanmuuttajille" lievennystä yleiseen vaatimukseen normien kohtuullisesta noudattamisesta, on "rasisti": Hänen mielestään maahanmuuttajat ovat kykenemättömiä sivistyneeseen elämäntapaan. Ranskassa mentiin väkivallan edessä matelemisessa vieläkin pidemmälle:

Vasemmisto, joka ilmeisesti järjesti Clichy-sous-Boisin "hiljaisen marssin", oli täysin tietoinen siitä että jos lähiöasukkaiden (ei-ranskalaisten) annetaan huutaa sloganeitaan kulkueen liikkuessa, he kiihdyttävät itsensä taas sellaiseen raivoon, että marssille käy kute Ohion Toledossa: Rasismin vastustajat osoittivat omin teoin että "rasistit" ovat 100%:sesti oikeassa.

Marssijat, jotka Suomen median erheellisen tiedon mukaan osoittivat mieltään "sovinnon" puolesta, siis pitivät melut mahassaan, ja kiitokseksi kaupunginjohtaja löpisi heille palturia.

Hesari kirjoitti: "Clichy-Sous-Boisin esikaupunkialueen nuoriso marssi kahakoiden jälkeen rauhan palauttamiseksi alueen asukkaiden ja viranomaisten välille." Reutersin tietoon uskomme kuitenkin enemmän.

Onko Ranska muuten Hesarin mielestä samanlainen maa, kuin Saddam Husseinin Irak? Siellähän viranomaiset olivat paikallisen diktaattorin puolella kansaa vastaan. EU:ssahan on demokratia, eli täällä viranomaiset tottelevat meitä, -tai ainakin edustajiemme. Esko Seppäsen "Brysselin-Pravdaksi" haukkuman HS:n logiikka pettää.

Jätetään "lehti-neekerit" (=korrekti huumorintäyteinen nimitys toimittajakunnalle 50-luvun Suomessa!) ja tarkastellaan "pariisilaisia": Lähiöt vallanneiden maahanmuuttajien toimintatapa näyttää olevan oman "kulttuuri-saarekkeen" irroittaminen ranskalaisten viranomaisten valvonnasta, minkä tavoitteen kanssa ollaan niin ehdottomia, että Ranskan poliisin tunkeutuiminen reviirille, vaikkapa vain murto-rikosta selvittämään, koetaan vihamieliseksi hyökkäykseksi?

Toisaalla näillä sivuilla on silminnäkijän ja kokijan kuvausta pariisilais-pohjoisafrikkalaisesta lähiö-kulttuurista. Kehitystendenssi, joka ongelmalähiöissä on nähtävissä, olisi kyllin paha ilman vierasta kulttuurielementtiäkin, mutta "poliittisesti korrektit" monikulttuuri-uskovaiset tuntevat olevansa velvollisia puolustamaan sitä arvostelua, sen koko mädännäisyyden paljastamista ja myös viranomaisten normaalia järjestyksenpitoa vastaan?

Omien poliittisten harhojen pitäminen realiteettien edellä on kansanomaisemmin ilmaistuna pään pistämistä pensaaseen. Juuri näin on Ranskassa tehty.

"Monikultuuristen" asuinalueiden ongelmat on pidetty näkymättömissä, syyllistetty ja vaiennettu niistä puhujat, ja odotettu niiden hoituvan itsestään. Tämän politiikan palkinto on jo nähtävissä Pariisissa: Sosiaaliseen umpikujaan ajautuneet lähiöt ovat turvattomia asukkailleen, kiellettyä maata ranskalaisille ja poliisikin liikkuu niissä kuin vihollisen alueella.

Ei ole tiedossa mitään sellaista seikkaa, joka osoittaisi ettei Ranskan kehitys ole mahdollista myös Suomen kaupungeissa. Vaikka emme laskisi mitään arvoa näistä pesäkkeistä lähtevien rikollisten suomalaisille uhreille -näihän poliitikoillamme onkin tapana?- ongelmaan tarttumisen lykkääminen tulevaisuuteen merkitsee se kohtaamista satakertaisena.


BBC Monday, 31 October 2005, 10:27 GMT

BBC:n uutinen kertoo mellakoiden Clichy-sous-Boisissa jatkuvan jo neljättä yötä. Kaupunginjohdon ja kansalaisjärjestöjen kokoama mielenosoitus ei siis rauhoittanut tunteita, vaan etupäässä siirtolaisista koostuva nuorisojoukko tuhoaa ympäristöään edelleenkin?

Tapahtumien kehitystä kannattaa seurata, sillä se on hyvää havaintoaineistoa "monikulttuurin" käytännöstä.

Iltalehti alitti taas itsensäkin:

Iltalehti 31.10.2005 9:19:
"Ranskan oppositio ja ihmisoikeusaktivistit pitivät tiukentuneita rikollisuuden vastaisia toimia osasyyllisenä loppuviikon mellakoihin. Ranskan sisäministeri Nicolas Sarkozy ilmoitti reilu viikko sitten, että Pariisin lähiöiden väkivaltaa vastaan aloitetaan "sota ilman armoa".
Arvostelijoiden mielestä Sarkozyn kovat puheet ovat ruokkineet nuorten ja poliisien välisiä jännitteitä. Ne eivät tehoa ränsistyneiden lähiöiden syviin ongelmiin, kuten työttömyyteen, köyhyyteen ja nuorten lohduttomiin tulevaisuudennäkymiin, arvostelijat sanoivat. "


Iltalehti jättää kertomatta, että Sarkozy on äskettäin ilmoittanut kannattavansa Ranskan tiukan sekulaarisen (uskonnon valtiosta erottavan) lainsäädännön löysentämistä islamilaisten kohdalla, jotta valtio voisi tukea heidän moskeijoitaan. Kirkkoja ei aiota edelleenkään rahoittaa julkisista varoista. Sarkozylle pitää kuitenkin sysätä syyllisyys islamistien suututtamisesta.

"Ihmisoikeusaktivistit" ovat taas omimmassa roolissaan: Maalaamassa viattomuuden sädekehää ihmisoikeuksia aina tilaisuuden tullen rikkovalle islamilaisuudelle, ja syyllistämällä eurooppalaisia siitä, etteivät nämä ole antaneet tarpeeksi periksi. "Aktivistit" unohtavat näemmä, että nyt ollaan Euroopassa?01./02.11.2005

Mellakat Pariisissa jatkuvat yhä, ja ovat levinneet uusiinkin kaupunginosiin.

MTV-3 uskaltaa sanoa suoraan:
"Pariisissa vajaan viikon ajan kestäneet levottomuudet poliisin ja siirtolaisten välillä ovat levinneet yön aikana uusille alueille. Kymmeniä ajoneuvoja sytytettiin tuleen yöllä Pariisin esikaupunkialueilla, kertovat viranomaiset."


Vielä vuorokausi sitten mellakoijat olivat STT:lläkin "pariisilaisia nuoria". Kun useimmat poliittisesti korrektiksi siloitellun uutisen julkaisseet lehdet käyttivät lähes STT:n sanamuota, näyttää siltä että juuri "Suomen" Tietotoimisto on paikka jossa sensurointi tapahtuu?

Olihan STT:n toimittajana toiminut ex-taistolainen naishenkilö tämä paljon puhuttu ja naurettu Muhammed Attan netti-rakkauskin. Ihme porukkaa?4.11.2005

Mellakat "laantuneet" ja levinneet neljääntoista kaupunginosaan, -ja Marseilleen asti
Harva tulee ajatelleeksi, mikä merkitys on Ranskan sisäministerin Nicolas Sarkozyn lausunnolla, että "yritykset ratkaista ongelmia ”sosiaalisin” keinoin ovat epäonnistuneet ja nyt tarvitaan lujia otteita". Tämä tarkoittaa "monikulttuurisen" politiikan epäonnistumisen myöntämistä.

Ranskan valtiolla on Euroopassa runsaimmin kokemusta toisista kulttuureista tulevien vastaanottamisesta ja sopeuttamisesta. Integrointi on ollut pyrkimyksenä, mutta sitä ei ole väkisin kiirehditty. Maahanmuuttajat ovat saaneet edetä omaan tahtiinsa, ja heidän omien traditioidensa ylläpitämiseen on suhtauduttu suopeasti.

Ranskassa valtio ja kirkko ovat olleet erotettuja toisistaan jo 1700-luvulta lähtien, mikä on ollut etu vähemmistö-uskonnoille kuten Islamille. Rinnakkaiselo toimikin kohtuullisesti ranskalaisten ja Välimeren eteläpuolelta tulleiden kesken, mutta vain niin kauan kuin tulijoita oli vähän, ja edelliset olivat jo löytänneet paikkansa ranskalaisesta yhteiskunnasta seuraavien saapuessa. 1900-luvun loppupuolen massiviinen kansainvaellus ei enää sopinut näihin puitteisiin, eivätkä mitkään poliittiset toimet pystyneet estämään ongelmien kärjistymistä.

Emme osaa sanoa, onko pyrkimys ottaa maahanmuuttajia vastaanottanut maa kokonaan omaan kontrolliin, kun tulijoiden määrä on tarpeeksi kasvanut, kaiken maahanmuuton ominaisuus. Islam ainakin uskontona tukee ja ruokkii tälläistä tendenssiä.

Arabimaista saapuneiden vihapropagandaa suoltavien imaamien vaikutusta on pyritty Ranskassa estämään omalla uskonnollisella koululla, jonka piti tuottaa "eurooppalaisia" saarnamiehiä muslimien tarpeisiin. Nyttemmin on selvinnyt, että tämäkin koulu on islamistien kontrollissa.

Katsomme mitä BBC tietää 04.11:

56-vuotias liikuntakyvytön naismatkusta jäi mellakoitisiojoiden sytyttämään bussii loukkuun, saaden palovammoja Sevranin esikaupungissa. Iltalehti kertoo viranomais-tietoon nojaten, että invalidin päälle olisi kaadettu polttoainetta ja hänet olisi syttytetty palavalla rätillä.

Kaksi poliisia on loukkaantunut lievästi kun heitä on ammuttu.

Poliiseja kohti on ammuttu Seine-Saint-Denisin alueella, lähellä synagoogaa. Paikallinen ala-aste on osittain poltettu.

Poliisin mukaan 519 ajoneuvoa on poltettu ja 78 henkilöä pidätetty Pariisin alueella, tähänastisista pahimpana mellakka-yönä.

Alnay-sous-Boisissa on poltettu ostoskeskus,jota sammuttaa enemmän kuin 100 palomiestä. Toinen ostari palaa Le Blanc Mesnilin alueella.

47 bussia on poltettu Yvelinesissä, Pariisin länsipuolella.

Autoja on poltettu Dijonissa, Rouenissa Normandiassa mellakoidaan, ja Bouches-du-Rhonen alueella Marseillesin lähellä myös.


Ranskassa palaa siis Atlantilta Välimerelle. Sokerina pohjalla: Muslimien johtajat vaativat ranskalaisia poliitikkoja osoittamaan kunnioitusta maahanmuuttajien yhteisöille. Niin missä vaiheessa he ovat käyttäytyneet kunnioitusta ansaitsevalla tavalla?

Islamilaisten edustajien käytös osoittaa häiriöiden takana olevan suuremman suunnitelman. Al-Qaeda??

French riots spread beyond Paris
Kuvassa palaa Alnay-sous-Boisin ostoskeskus. Kyse ei enää ole nuorten häiriköinnistä.Joko pitäisi uskoa tyttöjä?
HELSINGIN SANOMAT
KESKIVIIKKONA 9.11.2005
Halonen: Suomenkin opittava Pariisin mellakoista
Julkaistu 20:42

Presidentti Tarja Halonen katsoo, että Pariisin mellakoista on meilläkin opittavaa. Tosin Ranskan siirtomaamenneisyys ja maahanmuuttajien määrä luovat erilaisen pohjan kuin Suomessa.

"Olemme alusta alkaen pyrkineet kotouttamisohjelman luomiseen. Meillä on uutena monikulttuurisena maana aika lyhyt historia. On mietittävä, mitä kaikkea se edellyttää."

Halosen mukaan maahanmuuttajat on otettava täysivaltaisina kansalaisina yhteiskuntaan. "Ei pidä koskaan ajatella, että jostain tulisi valmiiksi aikuisia ihmisiä koulutettuina vain tekemään niitä töitä, joita me kulloinkin tarvitsemme tehtäväksi", hän sanoi Keravalle ja Mäntsälään suuntautuneella maakuntamatkallaan.

STT
Ei tiedä, pitäiskö itkeä vai nauraa??

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti