perjantai 4. joulukuuta 2009

Tamperelaistytön raa'asta murhasta syytetty somali: "KUULIN KIRKAISUN JA MENIN AUTTAMAAN..."

Viisitoistavuotiaan Tuuli Ikosen murhaa on käsitelty Tampereen käräjäoikeudessa neljä kertaa. Syytetty somalimies, 21-vuotias Abdigadir Osman Hussein vakuuttaa syyttömyyttään, mutta on kaiken varalta halunnut mielentilatutkimukseen. Jutun käsittely jatkuu myöhemmin keväällä.

Abdigadir Osman Hussein kertoo joutuneensa surmapaikalle aivan sattumalta. Hänen oli pitänyt ajaa kaupunkiliikenteen bussilla numero 18 reitin päätepysäkille ja soittaa siellä olevasta puhelinkioskista Somaliaan. Juuri tuosta kolikkopuhelimesta kun on kaikkein edullisinta soittaa Afrikkaan (!!??). Erehdyksessä somali oli kuitenkin astunut bussiin numero 28; laitureita pysäkkien välillä on tosin kolme kappaletta. Ennen pitkää mies huomasi ajelevansa tuntemattomilla seuduilla ja jäi pois autosta. Pian tämän jälkeen hän kuuli kirkaisun ja lähti rientämään ääntä kohden.


MIES JOUTUI SHOKKIIN

Hussein ohitti paikalta poispäin juoksevan miehen ja saapui verisen tytön luo. "Mikä hätänä? Rauhoitu!", hän yritti auttaa uhria. Tyttö takertui mieheen apua pyytäen, mutta Husseinin tehtäväksi jäi enää vain laskea tajuntansa menettävä Tuuli Ikonen maahan. Samassa Hussein huomasi lähestyvän auton valot, järkyttyi tilanteesta ja ryntäsi metsään. Jatkoa hän ei oikein muista.

Neljän tunnin kuluttua poliisien koirapartio löysi Husseinin noin kolmen kilometrin päästä murhapaikalta. Mies oli maassa polvillaan, kädet niskan takana. Hänen pakonsa oli päättynyt eivätkä poliisit kohdanneet enää vastarintaa. Koirapoliisin todistuksen mukaan sekä tapahtumapaikalla että metsässä oli ainoastaan murhasta syytetyn kenkiin sopivia jälkiä.


AVAINTODISTAJA NÄKI KAMPPAILUN

Lennonjohtaja Lauri Mäkelä poistui työpaikaltaan perjantaina, 10. marraskuuta kello 20.06. Hän näki autostaan noin sadan metrin päästä painiottelun. Lähemmäksi päästessään Mäkelä tajusi miehen iskevän tyttöä ylävartaloon sokean raivon vallassa. Viimeiseen asti tyttö yritti käsillään torjua hyökkäystä.

Mäkelä ehti ajaa autonsa aivan muutaman metrin päähän kaksikosta, ennen kuin puukotukseen keskittynyt pahoinpitelijä älysi paeta metsään. Uhri syöksyi auton luo ja huusi avaamaan oven, mutta luhistui jo samassa maahan. Pian paikalle tuli muitakin tuskanhuudon kuulleita; he hälyttivät Aitolahteen ambulanssin ja poliisit.

Tuuli Maria Ikosta oli ensin viilletty ja pistetty teräaseella seitsemän kertaa kaulan ja kasvojen alueelle. Edelleen häntä oli lyöty teräaseella rintakehän molemmille puolille. Vasenta keuhkoa vahingoittanut raivoisa isku lävisti toisen kylkiluun ja puhkaisi keuhkovaltimon. Sairaalaan tuotaessa Tuuli oli jo kuollut.


SYYTTÄJÄ PITI NÄYTTÖÄ RIITTÄVÄNÄ

Tampereen puhelinosuuskunnan mukaan Husseinin mainitsemasta puhelinkioskista ei olla vuonna 1995 soitettu Somaliaan kertaakaan. Syytetty väitti maanmiestensä näin tekevän. Husseinin antama puhelinnumero sijaitsee sekin USA:ssa, Georgian osavaltiossa.

Murhapäivänä Hussein oli ostanut Tampereelta puukon ja kaksi ruuvitalttaa. Mihin ne päivän aikana joutuivat, hän ei osaa sanoa. Syytetyn toinen hansikas löytyi järven jäältä. Miten se oli sinne kulkeutunut, sitä hän ei tiedä. Toinen hansikas löytyi murhapaikalta ja niissä molemmissa oli runsaasti viiltojälkiä.

Kukaan paikalla liikkuneista sivullisista ei nähnyt pakenevaa miestä, jonka Hussein väitti kohdanneensa saapuessaan uhrin luo. Myös ajallisesti Husseinin kertomus riitelee todistajanlausuntojen kanssa.

Ruumiinavauksen suorittaneen oikeuslääkäri Matti Jäntin mielestä viiltojäljet voisivat hyvin viitata siihen, että uhria oli ensin yritetty valmistella raiskauskuntoon. Yllätetyksi tullut mies iskikin sitten teräaseensa kahvaa myöten tytön rintakehään. Jäljet täsmäävät myös Husseinin ostaman puukon kanssa.

Rikosteknisen laboratorion tutkimukset osoittavat, että Husseinin vaatteista löytyneet veriroiskeet ovat Tuuli Ikosen verta; todennäköisyys samanlaisen DNA-yhdistelmän esiintymiseen on 3/100 000.


KUNNON KANSALAINEN HUSSEIN

Murhasta syytetyn avustaja, oikeustieteen lisensiaatti Vesa Laukkanen pitää järkähtämättä päämiehensä puolta. Hänen mielestään ei ole olemassa riittävästi näyttöä tuomita Osman Hussein henkirikoksesta.

Laukkanen vakuutti päämiehensä olevan kunnollinen mies. Husseinilla on kotona vaimo ja kaksi lasta sekä kallis tietokone ohjelmineen. Hän suhtautuu opiskeluunsa kunnianhimoisesti ja on harras muslimi. Tosin tämä pakolainen sattui pari vuotta sitten puukolla uhaten raiskaamaan 13-vuotiaan tytön, mutta muuten kukaan ei voi sanoa miehen käyttäytyneen väkivaltaisesti. Hän ei myöskään juo eikä tupakoi.

Vakuuttavasta ansioluettelosta huolimatta Laukkanen pyysi kaiken varalta päämiehelleen mielentilatutkimusta. Syyttäjänä toiminut kaupunginviskaali Esa Aho lausui julki jokaisen huulilla pyörineen kysymyksen: Eikö syytetty tällä myönnä syyllisyytensä?

Päivitys:
Murhaaja Hussein on jo ehtinyt vapaudttuaan syyllistyä raiskaukseen. Hän on yhä Suomessa.

1 kommentti:

  1. mistäköhän tän husseinin löytää. käyn vähän opettaan islamilaista oikeutta sille. harras muslimi kun kerran on niin tietää varmaan silmä silmästä, hammas hampaasta käytännön.

    VastaaPoista