perjantai 4. joulukuuta 2009

"Suvaitsevaisuuden" uusi uhri: Mary-Ann LeneghanJokainen ennenaikainen kuolema on tragedia, mutta väkivaltainen kuolema vain jonkin todellisuudelle vieraan ideologian vuoksi on vieläkin traagisempi, turhuudessaan. Eurooppalaisia päättäjiä vaivaavan "monikulttuurisuus"-harhan uusimpana uhrina menehtyi brittiläinen Mary-Ann Leneghan, kuuden raakimuksen murhaamana. Tekijät on maanantaina 20.03.006, todettu syyllisiksi.Indrit Krasniqi (ylhäällä vasemmalla), Adrian Thomas (ylhäällä oikealla), Jamaile Morally (keskellä vasemmalla), Joshua Morally (keskellä oikealla), Llewellyn Adams (alhaalla vasemmalla) ja Michael Johnson (alhaalla oikealla)

Maanantaina oikeus totesi 18-vuotiaan Chiswickistä läntisestä Lontoosta kotoisin olevan Indrit Krasniqin syylliseksi Mary-Ann Leneghanin murhaan. Neljä muuta miestä on aiemmin todettu syyllisiksi ja viides odottaa oikeuden ratkaisua. Neljä miehistä oli murhan tapahtuessa koeajalla ehdonalaisesta vankeustuomiostaan, jonka he olivat siis saaneet muista rikoksistaan. Tuomiot julistetaan 28.04.

Huume-diileri Adrian Thomas, 20v., ja muut jengin jäsenet Michael Johnson, 19v., Jamaile Morally, 22v., ja Krasniqi olivat kaikki viranomaisten tarkkailussa kun16-vuotias Mary-Ann puukotettiin kuoliaaksi ja hänen ystävätärtään ammuttiin päähän toukokuussa 2005.

Thomas Morally, Morallyn veli Joshua, 23, ja heidän ystävänsä Llewellyn Adams, 24, koko joukko Balhamista, todettiin perjaintaina 17.03. syyllisiksi samalla kun Johnson tunnusti tekonsa kahdeksan viikkoa kestäneen oikeusprosessin aikana. Heidät on myös todettu syyllisiksi eriasteisiin raiskauksiin, väkivaltaan, kidnappaukseen ja murhayritykseen.

Krasniqi todettiin myös syylliseksi murhayritykseen, mutta hän selvisi raiskaussyytteistään maanantaina. Perjantaina hänet todettiin syylliseksi kidnappaukseen ja väkivaltaan.

Mary-Annin setä Charles Harris kertoi toimittajille, että prosessi on ollut raskasta aikaa perheelle: "Tämä on ollut hyvin traumaattista, hyvin traumaattista. Harteillamme on ollut raskas taakka, ja vasta nyt tuntuu siltä, että Mary-Ann voi levätä rauhassa. Tämä on kaikki mitä pystyn sanomaan. Kiitokset teille."

Leneghanin perheen tiedotteessa kerrotaan: "Mary Ann was a wonderful girl who was greatly loved by her friends and family, and she will be sorely missed. The verdicts today have come nearly a year after she was taken from us. We are now left with the task of trying to piece our lives back together and would ask that we be allowed to do this in private. We would like to thank the people of Reading for the overwhelming kindness and compassion shown to us in the last 10 months."

Home-secretary Mr. Clarke kertoi, että tästä tapauksesta voidaan ottaa oppia rikostapausten käsittelyn parantamisessa:

"Olen syvästi pahoillani Mary-Annin traagisen kuoleman johdosta. Ajatukseni ja myötätuntoni ovat Mary-Annin perheen ja ystävien puolella, ja tämän kauhistuttavan tapauksen toisen uhrin luona. Julkinen turvallisuus säilyy ensimmäisenä asiana josta pyrin huolehtimaan, ja tulemme jatkamaan hallituksen ja poliisin toiminnan kehittämistä."

"Kun vakavia rikoksia tapahtuu yhteiskunnan valvonnassa olevien henkilöiden toimesta, sellainen tilanne ei ole hyväksyttävissä. Meidän täytyy oppia nyt tapahtuneesta, ja ottaa tarpeelliset askeleet jotta hyökkääjät käsitellään asianmukaisesti ja yleinen turvallisuus tulee kunnolla suojelluksi."


Oikeudessa selvitettiin, että Mary-Ann ja hänen vanhempi ystävättärensä, jonka nimeä ei voida laillisista syistä ilmoittaa, olivat kaapattu kaupungissa varhain 07.05. viime vuonna.


Mary-Ann 'teurastettiin'

Tappaminen oli syytettyjen mielestä kosto ryöstöstä, johon Thomas mukamas uskoi tyttöjen liittyvän. Tämä on tyypillistä tiettyjen rikollisten tapaa yrittää parantaa asemaansa oikeudessa syyllistämällä uhreja, varsinkin jos nämä ovat kuolleet.
Suomessa tunnetussa Haagan puukotus-tapauksessa syylliset väittivät uhrin "hyökänneen heidän kimppuunsa" vaikka uhri puhui kännykällä naisystävälleen koko puukostilanteen ajan, ja todistajan lausunto pystyi kumoamaan moisen väitteen.
Jengi kidutti ja raiskasi tyttöjä kolme tuntia hotellihuoneessa, minkä jälkeen tytöt tungettiin Adamsin auton tavaratilaan, ja kuljetettiin läheiseen Prospect Parkiin, missä Mary-Annin ystävätär pakotettiin katsomaan kuinka nuoremoi tytöistä "teurastettiin" hänen edessään.

Mary-Annin tehdessä kuolemaa hänen ystävätärtään ammuttiin päähän, mutta hän jäi henkiin ja todisti kuutta rikollista vastaan.

Lakimies kiittelee uhrin rohkeutta

"Hän on valtavan rohkea uskaltaessaan kohdata kiduttajansa oikeudessa. Hän käänsi roolit nurin niskoin: Yhtäkkiä uhri olikin vahva ja rikolliset heikkoja", lakimies Paul Harrison totesi BBC:n mukaan Mary-Annin henkiinjääneestä ystävättärestä, joka todisti oikeudessa.

Edelläoleva perustuu BBC:n uutiseen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti